Férfi vízilabda Eurokupa: a Vasas nem indul

Vágólapra másolva!
2020.11.16. 16:32
null
A Vasas úgy döntött, nem indul az Eurokupában (Fotó: Micheller Szilvia)
Az A-Híd VasasPlaket férfi vízilabdacsapata úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt nem vállalja az Eurokupa-szereplést.

 

Méhes Jenő szakosztály-igazgató a vlv.hu szaklapnak elmondta, elsősorban a járványhelyzet európai súlyosbodása miatt hozták meg döntésüket.

„Nem tudjuk, milyen csapatunk lesz akkor, amikor az Eurokupában játszani kell. Nem tudjuk, hova kellene utazni, de azt igen, hogy egész Európában egyre súlyosabb a helyzet, rendkívüli nehézséget okoz az utazás” – fogalmazott a sportvezető. Hozzátette, a körülmények miatt a részvétel túlzottan nagy anyagi teherrel is járna.

„A döntésről tájékoztattuk az európai és a magyar szövetséget” – mondta Méhes Jenő.

A magyar szövetségtől Gáll Péter főtitkár a vlv-nek azt nyilatkozta, az európai szervezet kedd délig, a sorsolás időpontjáig elfogadja, ha az MVLSZ a Vasas helyett más csapatot nevez.

Az Eurokupában két magyar együttes, a BL-selejtezőből odakerült Szolnok és OSC indulása biztos, a vlv-nek hétfőn a BVSC is megerősítette részvételi szándékát.

A csoportkört december 4-6-án rendezik, az egyenes kieséses szakasz februárban rajtol, a finálét április végén, május elején játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik