Férfi vízilabda BL: hatgólos Fradi-siker, közel a főtábla

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.06. 18:09
Az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata 10–4-re legyőzte szombaton a görög Vuliagmenit a Komjádi uszodában a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának első mérkőzésén, így közel került a BL főtáblájához.
Akcióban a Ferencváros csapatkapitánya, Varga Dénes (Fotó: Micheller Szilvia) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Akcióban a Ferencváros csapatkapitánya, Varga Dénes (Fotó: Micheller Szilvia) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

 

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
Selejtező, rájátszás (a főtáblára jutásért), első mérkőzés

FTC-TELEKOM–NC VULIAGMENI (görög) 10–4 (2–0, 3–2, 3–2, 2–0)
Komjádi uszoda, 600
néző. V: Peris (horvát), Buch (spanyol)
FTC: GÁRDONYI – Younger 1, Varga Dénes 1, Jaksics, MEZEI 1, Vámos 1, Sedlmayer. Csere: KÁLLAY 2, Gór-Nagy, NIKICS 2, Jansik Sz. 1, Sz. Mitrovics 1. Edző: Varga Zsolt
VULIAGMENI: Hrysanthos – Giuvecisz 1, Tinkasz 1, Basic, Kuruvanisz 1, Buha, Afrudakisz. Csere: Kalegoropulosz, Guvisz 1, Pontiekasz, Kapetanakisz, Szolanakisz. Edző: Hrvoje Koljanin
Gól – emberelőnyből: 13/4, ill. 7/3
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt:
– A védekezésünk végig jól működött, kevés gólt kaptunk, erre lehet építeni a folytatásban is. A támadójátékunk akadozott, rengeteg helyzetet kihagytunk, de ez még csak az első hazai mérkőzésünk volt. A hatgólos különbség megnyugtató lehet, azonban a visszavágón is csak a győzelem járhat a fejekben.
Hrvoje Koljanin: – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk a Ferencváros otthonában. Nagyon erős ellenféllel játszottunk, amely esélyes a nyolcas döntőbe jutásra is. Fiatal csapatunknak tanulnia kell a hasonló találkozókból, remélem, a visszavágón szorosabb lesz az eredmény.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Ferencvárosnak öt percre volt szüksége ahhoz, hogy feltörje riválisa védekezését, ekkor Vámos Márton öt és fél méterről kapásból zúdított a hálóba. Az előnyt az egyik nyári igazolás, Kállay Márk növelte.

A görögök azonos létszámban támadásban súlytalanok voltak, előnyből azonban szépítettek. Elöl a Fradi játéka is akadozott, Sztefan Mitrovicsot azonban nem zavarta meg, hogy korábban több lövését elhibázta, akcióból állította vissza a kétgólos különbséget, majd Aaron Younger is „beköszönt". Egy perccel a negyed vége előtt újra Kállay villant, ezúttal elhajlásból pattintott a hálóba. A déliek a nagyszünet előtt emberelőnyből szerezték a második góljukat.

A fordulást követően Mezei Tamás talált be, de rögtön jött a válasz a túloldalon. A következő támadásban több elhibázott lövést követően Varga Dénes is feliratkozott a gólszerzők közé, majd egy tökéletesen végigvezetett emberelőny végén Szlobodan Nikics közelről ötgólosra növelte a különbséget. A vendégek egy szép egyéni akcióból a negyedik találatukat is megszerezték.

A zárónegyedben öt és fél percet kellett várni az első gólra, ekkor Nikics csavarása jutott el szerencsésen a hálóba. A találkozót Jansik Szilárd emberelőnyös gólja zárta le, amely három másodperccel a vége előtt született.

A visszavágót szerdán rendezik Görögországban.

A párharc győztese a BL főtábláján folytatja szereplését, míg a Szolnoki Dózsa és a ZF-Eger szabadkártyásként már biztos résztvevője a csoportkörnek. A vesztesek az Eurokupa negyeddöntőjébe kerülnek át.

Ha a Ferencváros továbbjut, az A-csoportban az Egerrel, az olasz Pro Reccóval, a spanyol CNA Barcelonetával, az orosz Dinamo Moszkvával, a román Steaua Bucuresti-tvel, a szerb Crvena zvezdával, valamint a Brescia–Terrassa selejtező győztesével kerül egy csoportba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik