Férfi vízilabda BL: az FTC legyőzte a Tbiliszit

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.26. 20:11
Az FTC-Telekom Waterpolo hazai medencében 16–10-re legyőzte a grúz Dinamo Tbiliszit a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyolcadik fordulójában.
A Ferencváros biztos sikert ért el a Dinamo Tbiliszi ellen (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
A Ferencváros biztos sikert ért el a Dinamo Tbiliszi ellen (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Az A-csoportban eddig még veretlen – s négy döntetlent maga mögött tudó – ferencvárosiak nem kezdték jól az összecsapást, hiszen 2–1-es hátrányba kerültek. A második negyedben viszont átvették az irányítást, Vámos Márton, Jansik Szilárd és Gábor Lőrinc góljával, valamint Luca Damonte és Varga Dénes duplájával 8–6-os eredménnyel zárták a félidőt.

A kétgólos különbséget aztán még tovább növelte a magyar együttes, a harmadik felvonást 5–4-re, míg a negyediket kapott gól nélkül, 3–0-ra nyerte meg, így összességében magabiztos, 16–10-es diadalt aratott. Varga Dénes és Luca Damonte öt-öt gólig jutott.

Az FTC a harmadik, a Tbiliszi a sereghajtó, nyolcadik helyen áll a csoportban.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
8. FORDULÓ
A-CSOPORT
FTC-Telekom Waterpolo–Dinamo Tbiliszi (grúz) 16–10 (1–2, 7–4, 5–4, 3–0)

A magyar csapat gólszerzői: Varga Dénes, Luca Damonte 5-5, Jansik Szilárd 2, Gábor Lőrinc, Vámos Márton, Nemanja Ubovics és Gál Sándor 1-1

A két nyolccsapatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik