Férfi vízi ob I: meglepő Szeged-vereség, egri siker a rangadón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.25. 19:22
null
Kőkemény harcot hozott az OSC–Eger rangadó (Fotó: Koncz György)
Meglepetésre négygólos győzelmet aratott a BVSC hazai medencében a Szeged ellen a férfi vízilabda ob I középszakaszának szombati játéknapján, a felsőházban. A forduló rangadóján az Eger 9–6-ra nyert idegenben az Újbuda ellen. A Szolnok otthon 14–2-re kiütötte a Fradit, míg a Vasas 8–7-re alulmaradt a Miskolccal szemben.

A Szegednek gyakorlatilag egy pillanatig sem volt sansza a pontszerzésre a BVSC otthonában. Szűcs Levente együttese hatalmas lendülettel kezdett, nyolc perc után 4–1-re vezetett, sőt, a második felvonás közepén már 7–1-et mutatott az eredményjelző. A BVSC kihasználta Chilkó Márton négyperces kiállítását is, ebben az időszakban húzott el 5–1-ről 9–3-ra.

Így pedig már nem volt kérdés, hogy melyik gárda szerzi meg a három pontot, és ugyan a vendégek a második félidőt két góllal megnyerték, ez csak arra volt elég, hogy négyre csökkentsék a hátrányukat. A remekül pólózó BVSC megszerezte az első sikerét a középszakaszban, míg a szegedieknek még várniuk kell erre.

A középszakaszt negyedik helyről kezdő Ferencváros soraiban nem kevesebb mint hét olyan játékos csobbant medencébe, aki egykor a Szolnok soraiban is szerepelt. Mindez szülhetett volna presztízscsatát is, meg az is, hogy a Varga és a Jansik fivérek ellenfelek voltak, legalábbis a mérkőzésen. A bajnoki címvédő szolnokiak óriási lendülettel kezdtek, és már az első negyedben négygólos előnyhöz jutottak.

A folytatásban sem adták alább Varga Dénesék, az utóbb emlegetett szélső nemcsak gólokkal, hanem remek passzokkal is kiszolgálta társait, akik szintén nem takarékoskodtak a találatokkal, ráadásul a hazaiak kapujában fantasztikusan védett a válogatott kapus Nagy Viktor: szinte megbabonázta a zöld-fehérek lövőit, akik csak 0–10-es állást követően, csupán büntetőből tudtak betalálni a hazai hálóőr kapujába. A lefújás előtt a szolnoki szurkolótábor vastapssal köszönte meg a kedvenceknek a gyönyörű pólóestét.

„Kiemelkedően játszottunk, olykor fáradt és enervált játékosokkal találtuk magunkat szembe. Fontos meccs volt számunkra, örülünk a nagy különbségű győzelemnek, és várjuk a jó folytatást, hiszen nehéz mérkőzések állnak előttünk az elkövetkező napokban” – mondta a mérkőzés végén az öt gólt szerző Varga Dénes.

A Szolnok–Fradi rangadóval ellentétben az OSC–Eger összecsapás valóban kőkemény harcot hozott. Bátori Bence emberelőnyös góljával hamar vezetést szerzett az Újbuda, aztán Drasko Brguljan akcióból újfent a házigazdát juttatta előnyhöz, az Eger azonban nem akart leszakadni. Hárai Balázs mostanság egyre jobb formát mutat, ami azt is eredményezte, hogy a center második emberfórból szerzett góljával – mint egy robot, úgy fordította irányba a csuklóját, miközben félig háttal állt a kapunak – már a vendégek vezettek, és a nagyszünetben is így cseréltek térfelet a csapatok.

Borisz Vapenszki nagy góljával először lett kettő a különbség, majd jött Milos Csuk bombája, amely kis híján lebontotta a kaput, 8–5-re vezetett az Eger majd' öt perccel a lefújás előtt. Az OSC ugyan egy támadással később feljött mínusz kettőre, innen viszont képtelen volt közelebb kerülni, és amikor Uros Csucskovics emberelőnyből újabb egri gólt szerzett, tényleg eldőlt a találkozó.

Az Eger továbbra is veretlen, és versenyben van a Szolnokkal az alapszakasz első helyéért. Amely minden bizonnyal az Eger és a Szolnok két, egymás elleni rangadóján dől majd el.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I
KÖZÉPSZAKASZ

FELSŐHÁZ, 2. FORDULÓ
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–ZF-EGER 6–9 (2–2, 1–2, 2–2, 1–3)
Nyéki uszoda, 500 néző. V: Székely Balázs, Mucskai
OSC: Barabás – BÁTORI 2, Gór-Nagy, Nagy Á., Seman, Zalánki 1, Drasko Brguljan 1. Csere: Bundschuh, NIKICS 1, Kovács Gábor, Salamon F. 1, Hegedüs G., Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs
EGER: B. MITROVICS – Kovács Gergő 1, Erdélyi 1, Hosnyánszky 1, HÁRAI 2, Lőrincz, Decker Á. Csere: Csucskovics 1, Milos Csuk 1, Bedő, VAPENSZKI 2, Angyal. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 12/4
Gól – kettős emberelőnyből: 2/0, ill. 1/0
Kipontozódott: Bundschuh (28. p.), Decker Á. (29. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Gór-Nagy (28. p.), Hárai (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Az emberelőnyös helyzetek kihasználása volt a mérkőzés kulcsa. A védekezésünk többé-kevésbé rendben volt, de kettős fórokat hagytunk ki, ami egy ilyen szintű mérkőzésen megengedhetetlen, ha győzelmi esélyekkel akarunk számolni.
Dabrowski Norbert: – A harmadik negyedtől érezhető volt, hogy irányítjuk a mérkőzést. Addig is jól védekeztünk, de utána szinte teljesen bezártunk, innentől a végéig rengeteg blokkunk volt, még inkább feljavult a védekezés, támadásban pedig türelmesebbek tudtunk lenni.

VASASPLAKET–PANNERGY-MISKOLCI VLC 7–8 (2–1, 3–2, 1–1, 1–4)
Tüske uszoda, 60 néző. V: Vogel Gábor, Tordai
VASAS: Jónás – Koopman, Babay, Takács B., BÓBIS 3, Steinmetz Á. 1, BURIÁN 2. Csere: Mészáros Cs., Simon H., Marnitz G., Bencz, Lindhout 1, Njegovan. Edző: Földi László
MISKOLC: CSOMA – Lukács Á., Halek 1, Milicsics, Hornyák 1, BOWEN 2, VADOVICS 2. Csere: MISICS 2, Miklós L., Szabó R. Edző: Sike József
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. -
Kiállítva (végleg cserével): Koopman (30. p.), Halek (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Földi László:
– Szomorú, hogy hét ötre vezettünk, és úgy nyert a Miskolc, hogy három akciógólt kaptunk. Ez nem volt benne a meccsben, dolgoznunk kell tovább, bár úgy gondolom, sikerült felállnunk a két nagyobb vereség után. Szépen haltunk meg, de az a bosszantó, hogy attól még meghaltunk. Nagy csata volt, elfáradtunk a végére, sajnálom, hogy egy döntetlent sem sikerült kiharcolnunk.
Sike József: – Nem érzem, hogy bármelyik csapat jobb lett volna a másiknál, két ambiciózus gárda feszült egymásnak. Az nyert, amelyik szerencsésebb volt, amelyiknek a végjátékban olyan dolgok jöttek össze, amelyek a meccs korábbi szakaszaiban nem.

MKB-EUROLEASING-BVSC-ZUGLÓ–CONTITECH-SZEGED-DIAPOLO 13–9 (4–1, 5–2, 2–3, 2–3)
Laky uszoda, 300 néző. V: Homonnai, Dodog
BVSC: GYÖRKE – PÁSZTOR M. 3, Czigány K. 2, Török B., Kovács P., LÉTAY 2, Csapó M. 2. Csere: Szabó Bendegúz, AMBRUS F. 2, Szabó Bence 1, Várnai, Sugár 1, Ágh. Edző: Szűcs Levente
SZEGED: Meixner – Manhercz K., Pellei F., Nagy M. 1, SÁNTA 1, Sedlmayer 1, Kiss Cs. Csere: Molnár D. (kapus), Illés S., VUKICSEVICS 3, Baszara 1, Chilkó, Manhercz Á. 2. Edző: Varga Péter
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 14/6
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Török B. (18. p.), Szabó Bendegúz (18. p.), Kovács P. (32. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Manhercz K. (22. p.)
Kiállítva (brutalitásért): Chilkó (13. p.)
MESTERMÉRLEG
Szűcs Levente:
– Azt mondtam az öltözőben is, hogy mivel ez két majdnem azonos erősségű csapat, amelyik frissebb és magasabb fokozatban tud játszani, az nyer. A négyperces kiállításig tudom szakmailag értékelni a mérkőzést, ebben a szakaszban a Szeged fölé kerekedtünk. Ez a fajta kiállítás egyébként a vízilabdában olyan speciális elem, amely mindkét együttest megzavarja.
Varga Péter: – A BVSC a játék minden elemében fölénk nőtt, mert ránk tudta erőltetni az akaratát. Nagyon álmosan kezdtünk, nem volt meg a szükséges koncentráció és agresszivitás, sem védekezésben, sem támadásban. Ezt a BVSC kegyetlenül kihasználta.

 

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–FTC-PQS 14–2 (4–0, 3–0, 3–1, 4–1)
Szolnok, 750
néző. V: Petik, Kun Gy.
SZOLNOK:
NAGY V. – Jansik D., VARGA DÉNES 5, Prlainovics 2, Kis G., CROUSILLAT 2, Vámos 1. Csere: Gocics, Hangay Z., MEZEI, M. ALEKSZICS 2, Younger 1, Fülöp B. 1. Edző: Cseh Sándor
FTC: Vogel S. – Sz. Mitrovics, Varga Dániel 1, Madaras, Szirányi, Avramovics, Katonás. Csere: Nyéki, Dőry 1, Tóth M., Jansik Sz., Marko Csuk, Pohl. Edző: Varga Zsolt
Gól – emberelőnyből:
5/2, ill. 7/0
Gól – ötméteresből:
–, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Nagy dolog nekünk, szolnokiaknak egy ilyen eredményt elérni. Azt gondolom, hogy a harmadik negyed végéig, tíz nullás állásig tökéletesen játszott a csapatunk.
Varga Zsolt:
– Négy negyeden keresztül óriási energiával játszottak a szolnokiak. Mi pedig értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk, úgy gondolom, most vagyunk a hullámvölgy legalján, de igyekszünk majd javítani.

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
1. ZF-Eger 2 2 24–9 +15 46
2. Szolnoki Dózsa Közgép 2 2 31–7 +24 45
3. A-Híd OSC Újbuda 2 1 1 16–16 0 38
4. FTC PQS Waterpolo 2 1 1 12–24 –12 34
5. PannErgy Miskolci VLC 2 1 1 15–17 –2 30
6. Contitech Szeged 2 1 1 19–23 –4 27
7. BVSC Zugló 2 1 1 18–26 –8 23
8. Vasas Plaket 2 2 10–23 –13 22

ALSÓHÁZ, 2. FORDULÓ
KSI SE–UVSE 6–15 (1–3, 2–3, 1–7, 2–2)
Laky uszoda, 200 néző. V: Fodor R., Bereczki M.
KSI: Bányai – TÓTH B. 2, Horváth Á., KARDOS A. 1, Berki, Teleki, Kósa 1. Csere: Leposa (kapus), Zerinváry 1, Schmölz N., Baj 1, Marnitz M., Balla, Bóbis. Edző: Horváth János
UVSE: LABONCZ – Korényi, Major 1, KERESZTÚRI 2, Sélley 1, SZENTESI Á. 2, Tóth Z. 1. Csere: Varga V. (kapus), Dávid Z. 2, Kovács R. 2, Baksa B. 2, Márkus, Korbács, SZENTESI D. 2. Edző: Németh Zsolt
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 8/6
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/1
Kipontozódott: Márkus (20. p.)
MESTERMÉRLEG
Horváth János:
– Fordított utat jártunk be, mint az UVSE. Mi a legutóbbi mérkőzésünkön motiváltan pólóztunk a Honvéd ellen, és pontot érdemeltünk volna. Ezért engem is meglepett mostani teljesítményünk, lélektelenül játszottunk, ami miatt szégyellem magam.
Németh Zsolt: A Debrecen elleni borzasztó játékunkhoz képest száznyolcvan fokos fordulatot vettünk. Az első perctől kezdve mi irányítottuk a mérkőzést, s bár kaptunk egy-két gólt, amely a KSI tudását, játékerejét jelzi, alapvetően jól használtuk ki a lehetőségeinket.

EBP TATABÁNYA–METALCOM-SZENTES 15–13 (2–3, 3–2, 6–4, 4–4)
Tatabánya, 180
néző. V: Németh A., Benczúr
TATABÁNYA:
Jászberényi – Hoppál, Szabó B. 3, Francsics 3, Kiss Gy., Salamon A., MÁTHÉ 3. Csere: Csongár (kapus), MOCSÁRI 1, KOLARIK 4, Regős, Sebestyén 1, Rábavölgyi. Edző: Zantleitner Tamás
SZENTES:
György D. – Werner 2, Somogyi 1, KISS KRISTÓF 2, Vörös V. 1, VISNYAKOV 3, Reuten 2. Csere: Pellei K. 1, Van Mil, Takács J., Szalai 1, Tóth Gy., Kókai. Edző: Pellei Csaba
Gól – emberelőnyből:
12/6, ill.12/5
Gól – ötméteresből:
2/2, ill. 1/1
Kipontozódott:
Van Mil (12. p.), Kiss Gy. (18. p.), Mocsári (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Zantleitner Tamás: –
Jól kezdtünk, ezután viszont nem lőttük be a helyzeteinket. A küzdés és a hajtás azonban meghozta az eredményt. Ehhez elöl kellett Kolarik gólerős játéka.
Pellei Csaba: –
Nagyon jól indultunk. Az első két negyedben mi irányítottuk a játékot, ám kihagytunk két olyan ziccert, amivel a találkozót is eldönthettük volna vagy legalábbis másképp alakul a meccs menete. Ennek ellenére az utolsó percig szoros volt a mérkőzés.

RACIONET HONVÉD–DVSE 11–10 (4–3, 4–1, 2–3, 1–3)
Kőér utca, 200
néző. V: Marjay Zs., Csizmadia Zs.
HONVÉD: DECKER A. – Simon A. 1, SZÍVÓS 1, Fejős, Irmes 1, Gyárfás 1, Kiss G. 2. Csere: Kiss B., Fazekas T., Borsós, Simon R. 1, Kalanovics, SIMIZU 4. Edző: Vad Lajos
DVSE: Lévai – Tóth P., BUSILACCHI, Szőke Sz. 2, Süveges, BELMONTE 1, Kállay 2. Csere: Smitula, DURIK 3, Kuncz, SOMLAI 2, Dienes, Fekete G. Edző: Komlósi Péter
Gól – emberelőnyből: 9/7, ill. 11/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Szőke (20. p.), Simon A. (21. p.), Simon R. (24. p.)
Kiállítás végleg cserével
(ütésért): Busilacchi (26. p.)
MESTERMÉRLEG

Vad Lajos: –
Az eredmény ugyan nem azt mutatja, de magabiztosan nyertünk.
Komlósi Péter: –
Sokat hibáztunk, de gratulálok játékosaimnak, mert végigküzdötték a meccset, és ha nem is szorosan, de egyben maradtunk az utolsó pillanatig.

PVSK MECSEK FÜSZÉRT–KAPOSVÁR 12–13 (2–3, 4–4, 4–4, 2–2)
Pécs, 200 néző. V:
Kovács Cs. T., Csanádi
PÉCS:
Baráth – Csacsovszky A., Macsi, Gogov 1, Csacsovszky E., KOLOZSI 5, Horváth Zs. Csere: Krizsán 1, Lajkó 1, CSABA 2, Opacak 2, Safrankó. Edző: Lukács Gergely
KAPOSVÁR: Krémer – Hegedűs B., BERTA 4, KOVÁCS O. 2, Tóth K., Holovics, VINDISCH 3. Csere: Sántavy 1, Palotás, Pataki, VARGA ZS. 3, Iharosi, Juhász-Szelei. Edző: Szécsi Zoltán
Gól – emberelőnyből:
13/8, ill. 8/6
Gól – ötméteresből:
1/0, ill. 1/1
Kiállítások:
Macsi (21. p.), Krizsán (22. p.), Horváth Zs. (30. p.), ill. Hegedűs (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Lukács Gergely: –
Magas színvonalú mérkőzést játszottunk. Elkövettünk védekezésben négy-öt súlyos hibát, amit a Kaposvár megbüntetett. Az akarással, a küzdeni tudással viszont elégedett vagyok, kulcspillanatokban sajnos jobban koncentrált ellenfelünk.
Szécsi Zoltán: –
A pécsi vezetőség egy nagyon fiatal, mégis nagyon erős csapatot rakott össze, amiért minden elismerést megérdemelnek. Viszont mellénk állt a rutin, így nyerni tudtunk.

AZ ALSÓHÁZ ÁLLÁSA
9. RacioNet Honvéd 2 2 22–19 +3 26
10. PVSK Mecsek Füszért 2 1 1 23–19 +4 23
11. Debreceni VSE 2 1 1 27–20 +7 16
12. Kaposvári VK 2 2 24–17 +7 15
13. UVSE 2 1 1 24–23 +1 10
14. EBP Tatabánya 2 1 1 21–24 –3 8
15. Metalcom-Szentes 2 2 18–26 –8 7
16. KSI SE 2 2 15–26 –11 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik