Férfi vízi ob I: hirtelen tűnt fel, alaposan megszórta magát az Eger új igazolása

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2022.10.10. 08:47
null
Dimitrije Krijestorac négy gólt szerzett a Szolnok ellen (Fotó: Lénárt Márton)
A sérüléssel bajlódó Magyar Márton helyére montenegrói légióst szerződtetett a Tigra-ZF Eger, s Dimitrije Krijestorac jó vételnek bizonyult, az első mérkőzésén négy góllal járult hozzá a Szolnok elleni pontszerzéshez.

Megadta az alaphangot a férfi vízilabda ob I új idényének az 1. forduló nyitó mérkőzése, amelyen szombat délelőtt a szabad ég alatt, kellemes őszi időben fogadta az Eger a Szolnokot. A sportág vidéki fellegvárainak ütközete a közelmúltban csúcsrangadónak számított, hogy mást ne mondjunk, öt évvel ezelőtt bajnoki döntőt játszottak egymással, ám azóta jelentősen átalakultak a keretek, és mindkét csapat a korábbinál szerényebb célokért küzd.

A legutóbbi idényben negyedik Szolnok annak ellenére esélyesebbnek tűnt, hogy a nyáron meghatározó játékosok távoztak a Tisza partjáról, akiket saját nevelésű, tehetséges fiatalokkal igyekeznek pótolni. Egerben már évek óta az utánpótlásra építenek, Tóth Kálmán vezetőedző ezúttal is öt ifjúsági korú pólósnak szavazott bizalmat, ám a meccskeretben egy váratlan név is feltűnt, a montenegrói Dimitrije Krijestorac érkezését ugyanis nem jelentette be a klub a találkozó előtt.

„Nem terveztük, hogy légióst igazolunk a nyáron, de Magyar Márton sorozatos sérülései miatt nem volt más választásunk, gondoskodnunk kellett az egyik legjobb góllövőnk pótlásáról” – árulta el a Nemzeti Sportnak Szécsi Zoltán, a Tigra-ZF Eger ügyvezető elnöke.– A meghatározott költségkereten belül Krijestorac tűnt a legjobb megoldásnak, aki jó lövő, de nemcsak az ellenfél kapuja előtt lehet rá számítani, hanem a védekezésből is kiveszi a részét. Valódi csapatembernek ismertem meg, aki úgy tud vezér lenni, hogy közben nem akar minden támadást egymaga megoldani. Az első bajnokin mutatott teljesítményével igazolta, hogy jó döntés volt a leigazolása.”

A 26 éves, több poszton bevethető játékosnak nem ismeretlen a magyar bajnokság, a 2019–2020-as idényben ugyanis a Miskolcot erősítette, 14 mérkőzésen 19 gólt szerzett. A borsodiaktól az athéni AEK együtteséhez igazolt, ahol meghatározó játékossá nőtte ki magát, s nagyon úgy tűnik, hogy Egerben is fontos szerep hárul rá.

„Továbbra is a fiatal tehetségek nevelése az elsődleges célunk, de kétségkívül jót tesz a fejlődésüknek, hogy néhány rutinos játékos is van a keretben” – hangsúlyozta Szécsi Zoltán. – Az előző idényben mutatott teljesítményünk csalódás volt, csak a tizedik helyen végeztünk, az egyéni képességek alapján ennél sokkal többre hivatott a csapat. A februári edzőváltás óta már az új évadra készültek a srácok Tóth Kálmán vezetésével, biztos vagyok benne, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye. Tehetséges játékosok alkotják a keretet, elég csak a juniorválogatott játékosokra, Klár Gergelyre és Spitz Márkra gondolni, reálisan nézve az első hét hely valamelyikére várom a csapatot.”

Krijestorac négy gólt szerzett a Szolnok elleni összecsapáson, amelyet nem kezdtek jól az egriek, ám a nagyszünet után ritmust váltottak, és már két góllal is vezettek. A negyedik negyedben fej fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó percre fordulva a szolnokiak kerültek előnybe, ám Krijestorac ötméteresből egyenlített, így 13–13-as döntetlennel zárult a találkozó.

„Dimitrije remek sportember, sokat erősödött vele a csapatunk” – méltatta légiósát Tóth
Kálmán
vezetőedző, majd a mérkőzésre is kitért.– Közel álltunk a győzelemhez, két-három meccslabdánk is volt, de minden pontnak örülünk, a látottak alapján igazságos a döntetlen. Néhány egyéni hibát leszámítva végig jól játszottunk, örömteli, hogy van mire építenünk.”

A Tigra-ZF Eger október 22-én a Szentes ellen, hazai medencében folytathatja a pontgyűjtést.

FÉRFI VÍZILABDA
OB I
1. FORDULÓ

Tigra-ZF-Eger–Szolnoki Dózsa 13–13 (1–2, 4–4, 4–3, 4–4)
Eger,
Bárány-uszoda, 200 néző. Vezette: Vogel G., Rubos
EGER:
GRIESZBACHER – Szalai G. 2, KOVÁCS GÁBOR 1, Sári, MURISICS 1, BAKSA B. 4, KRIJESTORAC 4. Csere: Krémer (kapus), Rádli 1, Gólya, Biros S., Spitz, Klár, Dóczi. Edző: Tóth Kálmán
SZOLNOK:
JÓZSA – Vámosi, Ágh, JANSIK D. 2, PÁSZTOR M. 2, SZEGHALMI 4, Kovács Gergő 1. Csere: Schmölcz 1, Pető, Belényesi 1, VISMEG 2, Teleki, Simon. Edző: Hangay Zoltán
 Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 12/5
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Sári (13. p.), Gólya (21. p.)
MESTERMÉRLEG
Tóth Kálmán: –
Változatos és fordulatos csatában igazságos eredmény született. Egy-két hibától eltekintve elégedett vagyok a mutatott játékkal. A hajrában két meccslabdánk volt, amelyet nem sikerült gólra váltani. Sok sikert kívánok a szolnokiaknak az európai kupában.
Hangay Zoltán: – A motiváltan játszó Eger megérdemelten rabolt el tőlünk két pontot. A harmadik negyedben kétgólos hátrányban voltunk, onnan sikerült eljutni oda, hogy az utolsó támadásnál volt esélyünk a győzelem megszerzésére. Sajnos nem sikerült, de hosszú még a bajnokság. A védekezésben rengeteg hibát követtünk el, ebben sokat kell javulnunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik