Férfi vízi BL: kisorsolták a csoportokat – Sabadellben kezd a Ferencváros

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2022.09.03. 16:52
null
Megvannak az FTC ellenfelei (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
A Ferencváros vízilabdacsapata az erősebbnek tűnő B-csoportban kapott helyet, de a selejtezőből érkező együttesek még módosíthatnak az erősorrenden.

 

Összművészeti fesztivál lett a Splitben zajló Európa-bajnokságból, pénteken ugyanis a Spaladium Arenában sorsolták ki a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztását. Az előző idényben bronzérmes FTC-Telekom a második kalapból várta a sorsolást, amelynek kiemelését megbonyolította, hogy az olasz AN Brescia nem kérte az automatikus főtáblás szereplést, és inkább elindult a selejtezőben.

Első ránézésre nem lesz könnyű dolguk a B-csoportba kerülő zöld-fehéreknek, hiszen a szerb Novi Beograd, a francia Marseille és a Jug Dubrovnik sem éppen könnyű ellenfél. A csoportban szerepel még a spanyol Sabadell és a német Spandau is. Mindkét nyolcasba két-két csapat érkezik a selejtezősorozat harmadik köréből, az ő kilétük még módosíthatja az erősorrendet, de jelenleg a B-csoport tűnik erősebbnek.

Az is eldőlt, hogy az A-csoport tagjai kedden és pénteken játszanak a csoportkör első felében, a B-csoportban szereplő együttesek szerdán és szombaton ugranak medencébe, majd a 8. fordulótól kezdve cserélnek. A Ferencváros az első fordulóban Sabadellben ugrik medencébe.

A Vasas az első selejtezőkörben Hollandiában játszik szeptember 29. és október 2. között, az OSC a második körben kapcsolódik be a sorozatba.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, 2022–2023
A-csoport: Pro Recco (olasz), Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), Waspo Hannover (német), VK Radnicski Kragujevac (szerb), Dinamo Tbiliszi (grúz), Olympiakosz (görög), a D selejtezős párharc győztese, a B selejtezős párharc győztese
B-csoport: VK Novi Beograd (szerb), FTC-TELEKOM, CN Marseille (francia), Jug Dubrovnik (horvát), Astralpool Sabadell (spanyol), Spandau 04 Berlin (német), az A selejtezős párharc győztese, a C selejtezős párharc győztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik