Férfi vízi BL: Hihetetlen, hogy ennyien biztattak minket – Nagy Viktor

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.27. 19:52
null
Szenzációsan játszottak a szolnokiak (Fotó: Földi D. Attila)
A Szolnoki Dózsa-Közgép szakvezetője és játékosai valóra vált álomnak nevezték, hogy az együttes a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Budapesten rendezett hatos döntőjének szombati fináléjában 10–5 re legyőzte a címvédő horvát Jug Dubrovnik együttesét a Duna Arénában.

„Nem indult jól a mérkőzés, de aztán nemcsak csapatként működtünk jól, hanem az egyéniségek is megvillantak” – mondta a találkozó után az M4 Sportnak Cseh Sándor. Hozzátette, ez a szezon
olyan volt, mint egy álom, hiszen minden sorozatban győztek, ahol elindultak.

A vezetőedző megköszönte mindenkinek a támogatást, és úgy fogalmazott, hogy igazolást nyert az az út, amelyen elindultak és az a játékstílus, amit gyakoroltak.

Vámos Márton az MTI-nek azt hangsúlyozta, hogy aki elindul a Bajnokok Ligájában, annak az az álma, hogy megnyerje a sorozatot.

„Ez a pályafutásom legjobb éve, megnyertük a bajnokságot, a Szuperkupát és a Magyar Kupát is, majd diadalmaskodtunk a Bajnokok Ligájában, ennél jobban nem sikerülhet idény” – fűzte hozzá a világbajnok játékos.

A 67 százalékos védési mutatóval záró Nagy Viktor csapata játéka mellett a hangulatot és a közönséget méltatta.

„Hihetetlen, hogy ennyi ember biztatott minket, fantasztikus érzés volt. Örülök annak is, hogy okosan, taktikusan tudtunk játszani, és hittünk magunkban” – mondta.

A finálé utolsó gólját szerző Kis Gábor szerint a szolnoki csapat „az idén felért a hegyek csúcsaira, és megmászta a legmagasabbat is”.

„Mindent megnyertünk, amiben elindultunk, ezt a legjobb csapatok sem mindig tudják megcsinálni, de nekünk sikerült” – fejtette ki.

A center hozzátette, abban, hogy simán nyerték a döntőt, közrejátszhatott az is, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak ellenfelüknél, de nem gondolja, hogy ezen múlt volna a diadal.

„Ma azt játszottuk, amit tudunk, s amit az idény 98 százalékában. Ez fantasztikus volt, most pedig egy nagy buli következik” – tekintett előre.

Varga Dénes elmondta, a nagy különbség annak volt köszönhető, hogy a Jug Dubrovnik nem tudott megújulni a mérkőzés második félére.

„Ez a legjobb szezonom eddig, a mostani sikert pedig közvetlenül az olimpiai és világbajnoki cím mögé sorolom” – hangsúlyozta. Hozzátette, a csaknem telt ház nagy segítséget, ƒ„hátszelet” jelentett, s kiemelte, nem csupán nézők, hanem szurkolók ültek a lelátókon.

A győztes Szolnok az európai szövetség (LEN) tájékoztatása szerint 50 ezer euróval gazdagodott. A Jug Dubrovnik második helye 40 ezer eurót ért, a harmadik olasz Pro Recco 33 ezer eurót keresett, míg a negyedikként zárt ZF-Eger költségvetése 31 ezer euróval nőtt.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–JUG DUBROVNIK (horvát) 10–5 (1–2, 5–2, 2–1, 2–0)
Duna Aréna,
10 000 néző. V: Alexandrescu (román), Margeta (szlovén)
SZOLNOK: NAGY V. – Jansik D., PRLAINOVICS 3, VÁMOS 2, Mezei, Varga Dénes, Gocics 1. Csere: Kardos (kapus), KIS G. 1, Younger, ALEKSZICS 3, Crousillat, Fülöp. Edző: Cseh Sándor
JUG: Bijac – L. Fatovic, Perrone, Obradovic, J. Vrlic, X. García, Jokovic 1. Csere: Loncar 1, MARKOVIC 2, Macan 1, Benic, Pavlicevic. Edző: Vjekoslav Kobescak
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 12/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Jansik D. (19. p.), Benic (20. p.), Younger (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
A csapat meg tudja adni egy meccs vázát, mindig a csapat megy előre, de ahhoz, hogy egy ilyen trófeát megnyerjünk, szükség van kiváló egyéni teljesítményekre is, és azokból most volt jó néhány. Három-egyes hátrányban nem úgy nézett ki, hogy minden a legnagyobb rendben, de a második negyed közepétől már olyan felfogásban játszottunk, amilyenben szerettem volna. A harmadik negyed elején a Jug megérezhette, lehet, hogy ki fog kapni, mi meg azt, hogy akár nyerhetünk is, és egy döntőben ez olyan pluszt tud adni, amitől az ember azt érzi, hogy mindenre képes. Szóval inkább közben, a mérkőzés alakulásának köszönhetően kezdtünk erőre kapni.
Vjekoslav Kobescak: – Az ezüstérem megszerzése is nagy dolog. Kikaptunk, de nem vagyok szomorú, mert ezen a napon a Szolnok egyértelműen jobb volt nálunk. A mi játékunkból hiányzott a frissesség, a második negyed közepétől egyre több párharcot veszítettünk el. Egyszerűen nem voltunk elég jók, és mivel kiestünk a ritmusból, a Szolnok győzött, bizonyította, hogy jobb csapat. De így sem vagyok mérges vagy szomorú, mert remek szezont zárunk.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK 2016–2017
Végeredmény:
Szolnoki Dózsa-Közgép (Milan Alekszics, Ugo Crousillat, Fülöp Bence, Zsivko Gocics, Hangay Zoltán, Jansik Dávid, Kardos Gergely, Kis Gábor, Mezei Tamás, Nagy Viktor, Andrija Prlainovics, Szatmári Kristóf, Aaron Younger, Vámos Márton, Varga Dénes. Edző: Cseh Sándor), 2. Jug Dubrovnik (horvát), 3. Pro Recco (olasz), 4. ZF-EGER, 5. AN Brescia (olasz), 6. Olympiakosz Pireusz (görög)

A hatos döntő legértékesebb játékosa: Andrija Prlainovics (Szolnok). A hatos döntő legjobb kapusa: Nagy Viktor (Szolnok)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik