Férfi vízi BL: az Eger gödörbe került, de nyert

Vágólapra másolva!
2013.01.09. 20:17
Az Eger hazai medencében 10–9-re legyőzte a Vuliagmenit a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában. A görög együttes első vereségét szenvedte el, míg a hevesiek négy győzelemmel és két vereséggel állnak.

Aki esetleg nem tudná, a Vuliagmeni hat mérkőzés után hat győzelemmel, 18 szerzett ponttal vezette az A-csoportot, míg az Eger – igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva pontosan a felét, kilenc pontot gyűjtött eddig. Így korántsem lehetett azt mondani, hogy Gerendás György csapata egyértelmű esélyese volt a találkozónak.

Az első negyedet 3–2-re nyerte meg a magyar együttes, Bátori Bence góljával alakult ki az eredmény az első szünetre. Majd a nagyszünetben már kettővel, 6–4-re vezetett a magyar csapat.

A harmadik játékrészben Gór-Nagy Miklós is betalált, 7–4 után azonban porszem került a hevesi gépezetbe. Olyannyira, hogy a harmadik negyed vége előtt nem sokkal Angelosz Vlaopulosz akciógóljával 8–8-ra egyenlített a görög együttes.

Az utolsó játékrész felénél 9–9 volt az állás, de Varga II Zsolt szép elhajlásos lövésével végül az Eger megnyerte a találkozót.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT
EGER–Vuliagmeni (görög) 10–9 (3–2, 3–2, 2–4, 2–1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik