Férfi vízi BL: a Szolnok nyert a visszavágón, de az OSC jutott a főtáblára

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.20. 20:17
Szoros mérkőzést vívott az OSC Újbuda és a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulós párharcának visszavágóján, amelyen a vendég szolnokiak 12–10-re győztek. Ez összesítésben nem volt elég, az OSC jutott a főtáblára.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (Fotó: Dömötör Csaba)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (Fotó: Dömötör Csaba)


Ez a két csapat játszotta az előző idényben a magyar bajnoki döntőt, illetve a második számú európai kupa, az Eurokupa döntőjét is, mindkettőt a Szolnok nyerte meg – most alaposan visszavágott az OSC.

Az újbudai együttes az első mérkőzésen dominált, s15–6-ra kiütötte a Dózsát, így gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás sorsát. A visszavágót is sokkal jobban kezdte az OSC, a második negyed közepén már 4–1-re vezetett. A félidő előtt még szépített a Szolnok, majd a fordulás után hamar egalizált is.

Ezt követően hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, végül a vendégek a mérkőzés utolsó percében még kétszer eredményesek voltak, így 12–10-re győztek. Ez azonban nagyon kevésnek bizonyult, az OSC Újbuda 25–18-as összesítéssel jutott tovább, így ott lesz a férfi Bajnokok Ligája csoportkörében.

MANHERCZ: MECCSRŐL MECCSRE KELL TÚLÉLNI, MINT AZ NBA-BEN

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

OSC ÚJBUDA–SZOLNOKI DÓZSA 10–12 (2–1, 2–1, 3–5, 3–5)
OSC:
LÉVAI – Salamon F. 1, Manhercz K., Csacsovszky E., HÁRAI 1, BURIÁN 3, Várnai. Csere: Dévai (kapus), Sziládi 1, Dala D., Aranyi M., VIGVÁRI VINCE 4, Bundschuh. Edző: Varga Dániel
SZOLNOK: Gárdonyi – Nagy Ádám 1, Konarik 2, Milakovic, Teleki, SZEGHALMI 2, Jansik D. 1. Csere: ANGYAL 2, Gbadamassi 1, ZOVIC 2, Kovács Gergő 1, Schmölcz. Edző: Zsivko Gocics
Nyéki uszoda, 800 néző. V: Severo (olasz), Margeta (szlovén). Gól – emberelőnyből: 9/7, ill. 10/6. Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 1/1. Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –. Kipontozódott: Aranyi (26. p.), Várnai (32. p.) Továbbjutott: az OSC, 25–18-as összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Varga Dániel: – Ha azt nézzük, hogy főtáblára jutottunk, nagy sikerről beszélhetünk, ám ha azt nézzük, hogy eddig veretlenek voltunk, akkor nem vagyok maradéktalanul elégedett. Hosszú utat tettünk meg, és ennél sokkal hosszabb út áll előttünk. Összességében ott vagyunk, ahová valónak tartjuk magunkat, ezzel véget ért egy szakasz az idényben, és kezdődik egy másik.
Zsivko Gocics: – Egyetlen pozitívumot vihetünk magunkkal ebből a mérkőzésből, mégpedig azt, hogy a fájó vereség után talpra tudtunk állni. Sok hibát követtünk el, rossz döntéseket hoztunk, de a hozzáállással elégedett vagyok, igazi sportemberként játszottunk. Sajnálom, hogy nem kvalifikáltuk magunkat a főtáblára, de ezt magunk mögött kell hagynunk, és az Eurokupára kell koncentrálnunk. Az OSC megérdemelte a továbbjutást.
Összesítésben: 25–18 az OSC javára

A CSOPORTKÖR BEOSZTÁSA

A-CSOPORT
FTC-Telekom, Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol), Olympiakosz Pireusz (görög), Dinamo Tbiliszi (grúz), Novi Beograd (szerb), Radnicki Kragujevac (szerb), Brescia (olasz), Jadran Split (horvát)

B-CSOPORT
Pro Recco (olasz), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát), Waspo 98 Hannover (német), CN Marseille (francia), Spandau 04 Berlin (német), Steaua Bucuresti (román), OSC, Crvena zvezda (szerb)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik