Vizes-vb: Nem foglalkozunk még az érmekkel, csak az elődöntővel - Benedek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.30. 18:04
null
Benedek Tibor a védekezés hatékonyságát dicsérte (Fotó: MTI)
Mint ismert, a magyar férfi vízilabda-válogatott fölényesen, 9–3-ra legyőzte Görögországot a barcelonai vizes-vb negyeddöntőjében. Benedek Tibor szövetségi kapitány természetesen elégedetten nyilatkozott a győzelem után.


„Természetesen örülök a Görögország elleni győzelemnek, különösen azért, mert a legutóbbi két összecsapáson egyaránt kikaptunk tőlük. Megváltoztattuk a taktikánkat, főleg a védekezésben, és ma ez nagyon jól működött. Támadásban néhány dolgot még javítanunk kell. Ambiciózusak vagyunk, de nem akarok semmilyen éremmel foglalkozni egyelőre, csak a következő mérkőzésünkkel” – nyilatkozta Benedek Tibor a lefújást követően.

A sérülésből visszatérő Varga Dániel szerint az eredmény ellenére nem volt egyszerű mérkőzés, a 80 százalékos hatékonysággal védő Nagy Viktor pedig Benedekhez hasonlóan a jó védekezést emelte ki.

„Könnyű győzelemnek tűnhetett, de nehéz mérkőzés volt. Okosak, erősek voltunk és tökéletesen teljesítettünk minden területen” – mondta Varga Dániel a mérkőzés után.

„Éreztük a nyomást. Meg akartuk nyerni a mérkőzést, és a legfontosabb az volt, hogy jól védekezzünk – vélekedett a kiválóan védő Nagy Viktor. – Reméljük, a következő mérkőzésen nyomás nélkül nyerhetünk. Boldogak vagyunk, hogy bejutottunk az elődöntőbe.”

A sokáig fej fej mellett haladó csapatok csatáján a félidőben még csak 3–2-es magyar előnyt mutatott az eredményjelző, majd 5–3 után sikerült végleg meglépni a támadásban hatástalan görögöktől. Pedig tizenegyszer is emberelőnyben játszhatott ellenfelünk, míg mi csak kilencszer, ezzel szemben Benedek Tibor fiai ötször is éltek a fórral, míg a görögök csak kétszer.

„Nagyon szomorú vagyok, nem játszottunk jól, és ezért a mester nagyon dühös ránk. Az első négy meccsünkön jobban játszottunk, de most nagyon sok hibát vétettünk emberelőnyben. A világbajnokságon nyújtott teljesítményünkre tízből hatost adnék, úgyhogy összességében még mindig elégedett vagyok” – mondta ezt már Angelosz Vlahopulosz.

„Végig az eredmény után rohantunk. Egyértelmű, hogy nem volt jó napunk, ilyen az élet. Nem lehetünk elégedettek” – vélekedett Hrisztosz Afrudakisz.

„Számos alkalommal emberfórban játszottunk ezen a mérkőzésen, de egyszerűen lehetetlen volt számunkra, hogy éljünk az előnnyel. Nagyon idegesek voltunk emiatt, lehet, hogy ez volt az oka a vereségünknek. A meccs előrehaladtával egyre rosszabbá vált a helyzet, egyre idegesebbek lettünk, és elveszítettük a koncentrációnkat” – nyilatkozta Emmanuil Milonakisz.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik