A Vasas mestere már várta, hogy bedobják

Vágólapra másolva!
2010.05.27. 15:09
null
Földi László (balról a második) már várta, hogy bedobják a vízbe (Fotó: Veres Viktor)
Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a címvédő TEVA-VasasPlaket nyerte meg a 2009–2010-es bajnokságot, miután a finálé ötödik mérkőzésén idegenben 10–9-re legyőzte a ZF-Egert. A finálé után a két edző, Földi László és Gerendás György értékelte a történeteket.

FÖLDI LÁSZLÓ, A VASAS EDZŐJE

– Sokáig kapaszkodott a hirdetőtáblába, nehogy beessen a vízbe...
– Igen, fogtam kicsit, de ilyenkor az ember igazából már várja, hogy bedobják.

– Akkor tehát jó a Bitskey vize?
– Mi az hogy!

– Hosnyánszky és Létay bombagóljához mit szólt?
– Krisztián megint gyönyörű találatot szerzett, arra lenne szükség, hogy többször megtegye, főleg ilyen fontos alkalmakkor is. Norbi gólja meg...

– Annak volt köszönhető a győzelmük, hogy a Vasas négy olimpiai bajnoka talán először játszott egyszerre jól?
– Igaz, hogy mindannyian jól játszottak, és lehet ugyan hangsúlyozni az egyéneket, ez a győzelem a csapat érdeme: mindenki megtette a magáét.

– Megint többször vezetett két góllal a Vasas, de hárommal sokáig nem tudott ellépni: nem fordult meg a fejében, hogy úgy járnak, mint a múltkor?
– Egyáltalán nem, mert remekül teljesítettünk, és kézben tartottuk a meccset.

– A dupla után a tripla következik: milyen lesz a Vasas a következő szezonban?

– Ó, erről még sokat fogunk beszélgetni...

GERENDÁS GYÖRGY, AZ EGER EDZŐJE

Gerendás György is gratulált a győztesnek
Gerendás György is gratulált a győztesnek

– Megint sokszor felzárkóztak, de egyenlíteni nem sikerült...
– A Vasas hihetetlenül pontosan lőtt, olyan meccset nem is nagyon láttam még, amelyen az első hat-hét lövés szinte mindegyike bemegy. Ezúttal tehát nem sikerült hat-hét gólon tartanunk az ellenfelet: innentől kezdve az esélyeink csökkentek. Ám el kell mondanom, hogy az egész idényben szinte nem volt olyan mérkőzésünk, amelyre sérülésmentesen tudtunk volna kiállni. Nem magyarázatként mondom, csak tényközlésként, hogy Bundschuh Erik az egész döntőben törött kézzel játszott, a háromgólos Hegedüs Gábor, aki ezúttal a hátára vette a csapatot, a harmadik negyed elején eltörte az ujját, és még sorolhatnám. Ha mindezt figyelembe vesszük, le a kalappal a csapatom előtt! Ugyanakkor gratulálok a Vasasnak is, mert a legjobbkor szedett elő fegyvereket a tárából.

– A bíráskodással elégedett?
– Ha magunknak és a Vasasnak is gratuláltam, a bíróknak is gratulálok, mert ha voltak is hibák a döntőben, összességében jól vezettek.

– Nem toporzékolt a végén. Öregszik?
– Hát, elsírtam magam...

A DÖNTŐ MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIÁNK IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

 A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
Bajnok: TEVA-VasasPlaket (Decker Ádám, Ernyei Márk, Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Hőna Dávid, Jónás György, Katonás Gergő, Kis Gábor, Kovács Róbert, Létay Krisztián, Nagy Viktor, Rusz Bertalan, Takács Bálint, Varga Dániel, Varga Dénes, Vörös Viktor. Edző: Földi László)
2. ZF-Eger, 3. Szeged-Beton VE, 4. FTC-Fisher Klíma, 5. Domino-Honvéd, 6. Szolnoki Főiskola-Közgép, 7. BVSC-Zugló-Atlantis Casino, 8. Uniqa-UTE, 9. Pécsi Vízmű-PVSK-Füszért, 10. OSC-Opus Via, 11. Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK
A Vasas (főtábla), az Eger (2. selejtezőkör), és a Szeged (1. selejtezőkör) az Euroligában, az FTC és a Honvéd a LEN-kupában indulhat, kieső nincs.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik