Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.07.04 19:37 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Továbbra is szakadéknyi a különbség a két válogatott között

Hatgólos győzelmet aratott a magyar vízilabda-válogatott a Világliga európai 2. selejtezőcsoportjában Románia ellen. A Margitszigeten rendezett összecsapáson egy percig sem forgott veszélyben a mieink sikere, a vége 16-10 lett. A találkozó legeredményesebb játékosa a négy gólig jutó Biros Péter volt.

Biros (fehér sapkában) négy góllal járult hozzá a sikerhez
Biros (fehér sapkában) négy góllal járult hozzá a sikerhez
Zuhogó esőben kezdte a mérkőzést a két válogatott. Természetesen a mieink számítottak a találkozó esélyesének, s ezt rögtön az első percekben nyomatékosították is Birosék. Először Kiss Gergely, majd nem sokkal később Biros volt eredményes előnyből, és máris kettő volt a hazai előny.

A folytatásban rendezte sorait a román válogatott, sőt az első negyed végére csökkenthette volna hátrányát, ha Varga Dénes 1,3 másodperccel a dudaszó előtt nem talál be a román kapuba. (4-2)

A második játékrészt Molnár Tamás megúszás utáni ejtése vezette föl, ám továbbra sem sikerült lelohasztani a románok lelkesedését. Georgescu remek átlövése ismét zárkóztatta a "vendégeket", s ha a folytatásban jobban koncentrálnak Raduék, akár szorossá is tehették volna az első félidő hajráját.

Ez azonban nem sikerült: Biros révén ismét egy megúszást követően talált be válogatottunk. Majd Kiss Csaba bombagólja a megnyugtató négygólos vezetést eredményezte a nagyszünetre. (7-3)

Az első két negyedben a magyar válogatott többször is lefordult ellenfeléről, ami egyértelműen jelezte a két csapat közti játéktudásbeli különbséget.

A harmadik negyedre sem változott a játék képe: a románok szorgos kis hangyák módjára tették dolgukat, ez azonban úgy tűnt, csak a nagyobb vereség elkerülésére lesz elegendő - később kiderült még arra sem. A magyarok takaréklángon égve is tartották a 3-4 gólos előnyüket. A kényelmeskedés végül azt eredményezte, hogy ezt a negyedet Georgescu és társai megnyerték 5-4-re. (11-8)

A zárófelvonás elején két gyors magyar találat megnyugtatta a Margitszigetre még a viszontagságos időjárás ellenére is kilátogató mintegy 3-400 lelkes szurkolót. Fodor hat perccel a találkozó vége előtt (a változatosság kedvéért megúszásból) szerzett góljával már öttel mentek a mieink: a három pont sorsa végleg eldőlt.

Az edzőmeccs jellegűvé szelídült találkozón román oldalon Andrei Iosep jelentett üde színfoltot, a román pólós ugyanis összesen háromszor etette meg ugyanazzal a csuklóból elcsavart lövésével a kapuban ezúttal lehetőséget kapó Nagy Viktort. Magyar oldalon Biros ismét kiemelkedőt nyújtott, Fodor Rajmund pedig a meccs végén tett arról, hogy ne fulladjon unalomba a találkozó.

Folytatás holnap a spanyol válogatott ellen.

VILÁGLIGA

EURÓPAI 2. SELEJTEZŐCSOPORT
MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA 16-10 (4-2, 3-1, 4-5, 5-2)
Gólszerzők: Biros 4, Kiss G. 3, Molnár, Kis G., Fodor 2-2, Varga Dénes, Kiss Cs., Varga Dániel ill. I. Andrei, R. Cosmin 3-3, G. Georgescu, R. Georgescu, B. Andrei, Andrei-Dina 1-1
2021.06.17 22:01:36

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Hogy épp most jelenik meg ez az írás, az egyáltalán nem véletlen. Ma egy éve annak, hogy Benedek Tibor, ez a nagyszerű vízilabdázó, edző és apa búcsút intett nekünk – örökre.

2021.06.09 21:26:14

Vízilabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem magyarázat, hanem tény: a járvány szilánkokra zúzta az FTC türelmes munkával felépített pólós sikercsapatát.

2021.06.09 17:24:28

Vízilabda MTI, Cs. M.

A magyar női vízilabda-válogatott játékosa már készen áll az ujjsérülését követően.

2021.06.05 18:33:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Varga Dénesék 16 percen keresztül nem tudtak gólt szerezni, így a nagyszünet után már nem volt esélyük.

2021.06.02 23:32:50

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Túl optimista vagyok? Miért ne lennék, hiszen a magyar pólóról van szó.