Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.07.03 18:51 Frissítve: 2011.07.18 00:03

Döntetlennel ért véget a vb-döntő „visszavágója” a Margitszigeten

A magyar és a horvát válogatott 11-11-es döntetlent ért el egymással a Margitszigeten a Világliga kezdete előtti utolsó mérkőzésen. A vendégek a találkozó elején rövid ideig vezettek, utána a magyar csapat fordított, és már nem engedte előnybe kerülni az ellenfelet. A horvátoknak azonban mindig volt válaszuk a magyar gólokra.

A Világliga előtti gálamérkőzésen a vb-második magyar válogatott a vb-címvédő Horvátországgal csapott össze a Margitszigeten az Unicum-kupáért. A találkozót a vendégek kezdték jobban, Buslje már fél perc után, emberelőnyös helyzetből Szécsi kapujába húzta a labdát.

A következő percekben két kapufát is lőttek a horvátok, és Szécsi is nagyokat védett. Két perccel a negyed vége előtt viszont sikerült a magyar csapatnak az egyenlítés, Benedek úszott meg a jobb oldalon, majd a hálóba vágta a labdát. A játékrész végén még Biros dobott be egy büntetőt, ezzel már a mieink vezettek.

A második negyed elején Dobud ugyan egy újabb emberelőnyös helyzetet kihasznál, azonban szerencsére nem sokáig volt döntetlen, mivel Benedek kilőtte a jobb felső sarkot. Sőt, 1:44-gyel a negyed vége előtt Varga Dénes gólja már kétgólos magyar vezetést eredményezett, ám egy újabb emberelőnyös góllal Markovic egy találatra csökkentette a vendégek hátrányát.

A harmadik játékrészt Hosnyánszki gólja vezette be, újra kétgólos lett a magyar csapat vezetése. Bár a horvátok ismét felkapaszkodtak egyre, Biros bevágta a hatodikat a bal sarokba.

Pavo Markovic viszont nem engedte, hogy ellépjen a magyar válogatott, remek lövése a felső lécről vágódott a kapuba. Utána egyenlítési lehetősége is volt a horvátoknak, de Szécsi bravúrral védte a közeli lövést.

Antonijevic azonban már nem hibázott, egy emberelőnyös helyzetből kiegyenlített, ráadásul Biros Péter a harmadik hibáját szedte össze, így végleg, cserével el kellett hagynia a medencét.

Kiss Gergely óriási lövésével visszavette a vezetést a magyar együttes, sajnos nem sokáig, mivel Antonijevic gyorsan kiegyenlített. Szívós és Buljusavic gólja azt jelentette, hogy 8-8-as döntetlennel fordultak az utolsó negyedre a csapatok.

A negyedik játékrészben Szívós újabb remek gólpasszát Fodor Rajmund közvetlen közelről húzta a hálóba. Markovic azonban ezúttal is válaszolt, a harmadik gólját szerezte a mérkőzésen.

A magyar együttes ebben az időszakban már jól használta ki az emberelőnyös helyzeteit, a negyed közepén Madarashoz került ki a labda, és a balkezes játékos szépen lőtt a jobb sarokba. Nem sikerült kivédekezni azonban a következő támadást, Jokovic révén újra egyenlített a horvát gárda. Utána újabb emberelőnyös helyzet alakult ki, Hosnyánszki nem is hibázta el. Az eddigi forgatókönyv ezúttal sem borult, Dobud szép mozdulattal húzta a hálóba a játékszert.

A lefújás előtt Nagy Viktor mutatott be hatalmas bravúrt, pedig a horvátok emberelőnyben kiharcolhatták volna a győzelmet. Az utolsó támadás hiába volt a magyar csapaté, ők sem tudtak gólt elérni, és végül 11-11-es végeredménnyel zárult a nagy adok-kapok.

UNICUM-KUPA

MAGYARORSZÁG - HORVÁTORSZÁG 11–11 (2–1, 2–2, 4–5, 3–3)
Hajós uszoda, 3000 néző
V: Hausche (német), Rodríguez (spanyol)
Gól – emberelőnyből: 13/5, ill. 10/6
Ötméteresből: 1/1, ill –
Kipontozódott: Biros (21. p)
MAGYARORSZÁG
Szécsi - Varga Dénes 1, BIROS 2, Fodor 1, Molnár T., Kiss G 1, BENEDEK 2
Cs: Nagy V. (kapus), HOSNYÁNSZKY 2, Madaras 1, Gór-Nagy, Kiss Cs., Kis G., Szivós 1, Hárai
HORVÁTORSZÁG
Pavic - Karac, JOKOVIC 2, MARKOVIC 3, Buslje 1, Kunac, DOBUD 2
Cs: Loncar, Antonijevic 2, Buljuvasic 1, Muslim, Petkovic
2021.06.24 09:26:51

Vízilabda SZABÓ GÁBOR

Csepregi Gábor csapat-, majd szövetségi kapitányaként három olimpián járt a válogatottal.

2021.06.17 22:01:36

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Hogy épp most jelenik meg ez az írás, az egyáltalán nem véletlen. Ma egy éve annak, hogy Benedek Tibor, ez a nagyszerű vízilabdázó, edző és apa búcsút intett nekünk – örökre.

2021.06.09 21:26:14

Vízilabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nem magyarázat, hanem tény: a járvány szilánkokra zúzta az FTC türelmes munkával felépített pólós sikercsapatát.

2021.06.09 17:24:28

Vízilabda MTI, Cs. M.

A magyar női vízilabda-válogatott játékosa már készen áll az ujjsérülését követően.

2021.06.05 18:33:03

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Varga Dénesék 16 percen keresztül nem tudtak gólt szerezni, így a nagyszünet után már nem volt esélyük.