SZ. G.online 2005.02.19 00:27 Frissítve: 2010.11.03 00:06

A Dunaújváros skalpjára vadásznak a többiek

A magyar női vízilabda-bajnokság decembertől márciusig szünetel, így igazán lett volna alkalom úgy megrendezni a Magyar Kupa négyes döntőjét, hogy ne ütközzön a férfi Euroliga küzdelmeivel; mégsem így történt.

Már csak azért sem okozott volna nagy gondot ennek megoldása, mert a Dunaújvárosi Főiskola - Elco, a Domino - BHSE-Polo, a Hungerit-Szentesi VK és a BVSC ezúttal egy nap alatt (ma) letudja az elődöntőt és a helyosztókat a kazincbarcikai uszodában.

A helyszín amúgy tényleg semleges, hiszen nemcsak hogy nem kötődik egyik csapathoz sem, hanem a vízilabdának is csak a csíráját bújtatták el a borsodi városban: a Delfin Kazincbarcika a férfi OB II Keleti csoportjában szerepel, és egyelőre pont nélkül szerénykedik. Mindenesetre reménykedjünk, hogy a magas színvonalú helyi férfiröplabda szerelmesei kíváncsiak lesznek Magyarország legjobb női vízilabda-klubcsapataira is.

Primász Ágnes (8) az ötödik kupasikerhez segítheti a Dunaújvárost (Fotó: Meggyesi Bálint)
Primász Ágnes (8) az ötödik kupasikerhez segítheti a Dunaújvárost (Fotó: Meggyesi Bálint)
A tekintélyes távolság és a korai kezdés miatt a címvédő, a legutóbbi négy kiírásban diadalmaskodó Dunaújváros már hajnali fél 5-kor Kazincbarcika felé veszi az irányt, és negyed 11-kor a negyedik számú együttessel, a BVSC-vel találkozik a fináléba jutásért. Ez a találkozó egyértelműen a teljes csapattal érkező, a bajnokságban veretlen Duna-partiak sikerét ígéri, míg a másik ágon vérbeli rangadóra kerül sor a Domino és a Szentes között. Az alföldiek már pénteken Egerbe utaztak, hogy ott edzenek, így másnap igazán kényelmes távolságot kell csak leküzdeniük Kazincbarcikáig.

"Egy nap alatt túl sűrűnek, kicsit összecsapottnak tűnik a négyes döntő megszervezése, de ne legyen igazam - mondta Tóth I Andrea, a Szentes átlövője. - A csapatból Kisteleki Dóra, Szremkó Krisztina és én is betegséggel bajlódtunk, ami valószínűleg betudható annak, hogy a berendezés meghibásodása miatt a szentesi uszoda vize huszonkét-huszonhárom fokra csökkent. Nagyjából rendbe jöttünk, így bízom abban, hogy a bajnokságban és a Sziget Grand Prix-n elszenvedett vereségért visszavágunk a Dominónak. Tény, utána nem sok időnk maradna a regenerálódásra a döntőig."

A Domino ügyeletes góltermelője, Györe Anett szavai kapcsolódnak Tóth utóbbi gondolatához: "Nem jó az egynapos lebonyolítás. Szeretnénk megfogni a Dunaújvárost, ám mert délelőtt ki-ki meccset játszunk a Szentessel, nehezebb lesz megvalósítani a tervünket délután. Persze, így is mindent megteszünk, hogy sikerüljön."

Vagyis a Szentes-Domino elődöntő győztese két rangadóra kényszerül, kérdés, mennyire tudja kiheverni a délelőtti fáradalmakat a 16.15 órakor kezdődő fináléra. Györéék hitét mindenesetre erősítheti, hogy a Sziget Grand Prix-n megcsípték a Dunaújvárost, ám a Magyar Kupa teljesen más - mindenképpen a Duna-partiak a legesélyesebbek a serleg megszerzésére.

A program
Női Magyar Kupa, négyes döntő, Kazincbarcika. Elődöntő: Dunaújvárosi Főiskola-Elco-BVSC, 10.15; Domino-BHSE-Polo-Hungerit-Szentesi VK, 11.30.
A 3. helyért, 15.00
Döntő, 16.15
2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.

2021.10.11 21:09:39

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 75 esztendős olimpiai, világ-és Európa-bajnok pólós, Sárosi László nagy változások tanúja volt a sportágban. Miután beválasztották az elmúlt évszázad magyar vízilabda-válogatottjába, tréfásan így reagált: „Amikor megtudtam, meg voltam sértve, hogy miért nem az évezredébe...”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.