Vizes vb: Szeretnék itthon döntőt játszani! – Leimeter

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2022.05.14. 10:36
null
Leimeter Dóra (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar női vízilabda-válogatott balkezese a góljai mellett védekezésben is hasznára válna a nemzeti csapatnak.

 

Sohasem látott magasságokba jutott a magyar női vízilabda-válogatott – ezúttal a szó szoros értelmében, nemzeti csapatunk ugyanis csaknem két-ezer méterrel a tengerszint felett, a Madarasi-Hargita csúcsán köszöntötte fel a születésnapján Bíró Attila szövetségi kapitányt és Leimeter Dórát. A BVSC-Zugló balkezese életében először járt Erdélyben, s társaihoz hasonlóan maradandó élményekkel gazdagodott a csapatépítő edzőtábor során.

„Nagyon ritkán adatik meg, hogy a felkészülés elején ilyen impulzusokkal gazdagodjunk, az edzések mellett végre volt lehetőségünk kicsit kikapcsolódni, mielőtt belevágtunk a kemény munkába – elevenítette fel a túrát a 26 éves Leimeter Dóra.– Lelki feltöltődésként éltük meg ezt az egy hetet, csodás tájakat jártunk be, a születésnapi köszöntés miatt nekem különösen emlékezetes marad az edzőtábor. Szívélyes fogadtatásban részesítettek minket a helyiek, előfordult, hogy a mellettünk elhaladó autóból ránk dudáltak, vagy éppen az éttermek teraszáról integettek nekünk. Nagyon jó érzés volt látni, hogy mennyit jelent nekik a magyar válogatott, bízom benne, hogy a mi látogatásunk is hozzájárult ahhoz, hogy egyre több fiatal kezdjen el vízilabdázni a térségben.”

Az összetartásról hazatérve nem kevésbé festői környezetben, a Margitszigeten folytatja felkészülését nemzeti csapatunk, ezúttal azonban már a munkáé a főszerep.

„A napokban ízelítőt kaphattunk abból, mi vár ránk az előttünk álló három hét során, a szakmai stábot ismerve hamar jó erőállapotba kerül a csapat  – utalt nevetve a kemény alapozásra a válogatott balkezese. – Hosszú volt az idény, ráadásul a bajnokság miatt bőven maradt bennem hiányérzet, a BVSC-vel szerettünk volna érmet szerezni, ami sajnos az idén nem jött össze. A hazai rendezésű világbajnokság ugyanakkor mindenkiben tartja a lelket, az előttünk álló jó egy hónapra félretesszük a negatív gondolatokat, s kizárólag a közös célra összpontosítunk. Sokat segít, hogy jó közösséget alkotunk, a legtöbben már régről ismerjük egymást, és az újak is gyorsan beilleszkedtek. Sokat nevetünk az edzéseken, de arra figyelünk, hogy megmaradjon a kellő egyensúly, azaz a jó hangulat ne menjen át szeleburdiságba.”

A magyar válogatott a fővárosból előbb Veszprém, majd Szeged felé veszi az irányt, ahol a nemzetközi elithez tartozó riválisokkal készül majd együtt a júniusi világbajnokságra.

„Ismerjük a teljes programot a vébé rajtjáig, az ausztrál és az amerikai válogatottal is lesz lehetőségünk együtt edzeni egy-egy hetet, ami azért is hasznos, mert a nem európai csapatokkal ritkábban találkozunk – tekintett előre Leimeter. – Sok világverseny van már a hátunk mögött, de a hazai rendezésű tornák légkörét nem lehet megszokni, már akkor is libabőrös leszek, ha rágondolok, milyen hangulat vár ránk a Hajósban. Az éremszerzést elvárja tőlünk a közvélemény, ahogyan mi is magunktól, de jó lenne szintet lépni, világbajnoki döntőt játszani. Nagyon várom már a vébét, s mindent megteszek annak érdekében, hogy a góljaim mellett védekezésben is hasznára váljak a csapatnak.”          

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik