Vizes vb: A családom rengeteget utazott, hogy szurkoljon nekem – Betlehem Dávid

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.06.29. 14:53
Betlehem Dávid az ötödik helyen ért célba a férfiak 10 km-es nyílt vízi viadalán. A 19 éves versenyző a táv végén egy kis verekedésbe is belekeveredett, nem tudott jól lereagálni egy szökést, de így is elégedett a helyezésével. Azért meg külön hálás, hogy az egész családja a helyszínen szurkolt neki a rekkenő hőségben. 

RASOVSZKYNAK MÁR AZ ELSŐ KÖR UTÁN VOLTAK GONDJAI
Rasovszky a verseny után készségesen válaszolt az összegyűlt újságíróknak, akiknek elmondta, hogy reggel ugyan furcsán érezte magát, a bemelegítést követően azonban bízott abban, hogy „helyre tudja hozni azt a hibát, amit öt kilométeren elkövetett”. Hozzátette, az első kör után már voltak gondjai, de azt először még betudta a rekkenő hőségnek, után azonban egyre rosszabbul lett és nem volt mit tenni. Leszögezte, egyáltalán nem az a típus, aki felad egy versenyt – világbajnokként is volt már 66. egy világkupafutamon –, most azonban a jövőre és a közelgő Európa-bajnokságra nézve is fontos volt egészségének a megőrzése. (MTI)

„Jól éreztem magam a vízben, bár az elején olyan volt, mintha lementünk volna Hévízre egyet pancsikolni, mert tényleg nagyon meleg volt. Az iram nem volt nagy, de sokat vett ki belőlem az úszás, a frissítéseket nagyon meg kellett nyomni, rengeteget kellett innom. Nagyon örülök az ötödik helynek, taktikailag rendben volt ez a verseny, tudtam az elején úszni a legjobbakkal, reméltem, hogy ezt végig fogom bírni. Az utolsó körre megszakadt a boly, ott kisebb verekedésbe kerültem, és nem jól reagáltam le egy szökést. Pedig úgy éreztem, van még bennem, be tudok jönni az első négybe. Ám nem búslakodom, mert nem értek utol azok, akiket ott lehagytam. Ez egy jó versenyzés volt” – foglalta össze a versenyét Betlehem Dávid.

Videónkban arról is beszél, miért nem tudott jól reagálni a szökésre, mi volt az első dolga, amikor beért a célba, s kitért arra is, hogy az egész családja a helyszínen szurkolt a rekkenő melegben. Messziről utaztak fel Budapestre mindezért, így nekik is járt a köszönet.


NYÍLT VÍZI ÚSZÁS(Lupa-tó)
Férfi 10 km
1.Gregorio Paltrinieri (olasz) 1:50:56.8 óra
2. Domenico Acerenza (olasz) +1.4 másodperc hátrány
3. Florian Wellbrock (német) +14.4 mp h.
...5. Betlehem Dávid +33 mp h.
Rasovszky Kristóf feladta a versenyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik