Vizes vb: úszónőre támadt, utána visszalépett az olimpiai bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.10. 14:08
null
Szun Jang visszalépése kapcsán több ok is napvilágot látott (Fotó: Action Images)
Furcsa hír látott napvilágot a kazanyi vizes világbajnokság vasárnapi záró napján az 1500 méteres gyorsúszás döntőjétől visszalépő olimpiai bajnok kínai Szun Jangról: állítólag rátámadt egy úszónőre.  

Minderről Alberto Pinto da Silva, a brazil úszóválogatott szövetségi kapitánya beszélt:

„A bemelegítő medencében megfogta az úszónő lábát és visszahúzta. Amikor a versenyzőnk ezt számon kérte rajta, megpróbálta lekönyökölni és megütni" – mondta a Larissa Oliveirával történt esetről a kapitány a GloboEsporte-nak. Amikor a brazil edzők odamentek hozzá, annyit mondott, az úszónő zavarta. A brazilok panaszt tettek a FINA-nál.

Szun Jang első kínai férfiúszóként a londoni olimpián aranyérmet nyert 400 és 1500 méteres gyorsúszásban, míg a vasárnap zárult kazanyi vb-n 400 és 800 méteren végzett az élen, illetve 200 méteren második lett, mielőtt meglepetésre favoritként visszalépett volna az 1500 döntőjétől.

Amikor a történtekről kérdezték, csak annyit mondott: „nem kommentálom, még délelőtt történt", a visszalépés okaként pedig szívproblémát jelölt meg.

„Nem éreztem jól magam a bemelegítés során, így fel kellett adnom a részvételt. Nagyon sajnálom."

Pinto da Silva hozzátette, mások is panaszkodtak Szun Jangra és a kínai delegációra.

„A kanadai edző szerint az ő úszóit is idegesítette, de a dél-afrikaiak, a chileiek és az argentinok is hasonlókról számoltak be. Ha mindenkivel így viselkedik, veszélyes és nincs helye a sportágban."

A kínai csapatvezetőség nem reagált a történtekre. Szun Jangnak több problémás ügye is volt korábban, 2013-ban jogosítvány nélküli baleset okozásáért került börtönbe, tavaly pedig három hónapos eltiltást kapott, amiért serkentőt mutattak ki a szervezetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik