Vizes vb: Grammy-díjas amerikai sztár lép fel a megnyitón

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.08. 19:54
Mint arról beszámoltunk, egészségügyi problémákra hivatkozva lemondta a budapesti vizes vb megnyitóján való fellépést a brit énekes, Emeli Sandé. Először a HVG írta meg, hogy az ötszörös Grammy-díjas amerikai CeeLo Green pótolja, ezt később a szervezők sajtótájékoztatón is megerősítették. 

Pénteken jelentette be a Nemzetközi Úszószövetség (FINA), hogy Sandé nem lép fel Budapesten, míg a további fellépőkről később ígértek tájékoztatást.

Nos, úgy tűnik, máris megvan a „beugró”, és a brit énekesnél is nagyobb sztárt sikerült megcsípni.

A HVG Gőz Lászlótól, a program zenei szerkesztőjétől tudta meg, hogy az ötszörös Grammy-díjas amerikai énekes, CeeLo Green érkezik Budapestre a megnyitóra.

A színészként, szinkronszínészként és műsorvezetőként is dolgozó énekes legnépszerűbb számát a Gnarls Barkley duó tagjaként jegyezte: a „Crazy” című száma már több mint 110 millió megtekintésnél jár a Youtube-on.

A beszámoló szerint két dalt ad majd elő Budapesten.



Káel Csaba, a nyitó- és záróesemények főrendezője, a Müpa vezérigazgatója a július 14-i megnyitóról tartott szombat esti budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: nem egy koncertről van szó, hanem egy nagyon átgondolt, felépített összművészeti produkcióról, amelynek része egy világsztár fellépő.

Mint fogalmazott, bravúros cserét sikerült megvalósítani, ráadásul CeeLo Green beugrásával a fellépés kondíciói sem változtak – tette hozzá.

Elmondta, hogy a technikai előkészületek befejeződtek, vasárnap elkezdődnek az összpróbák: a különböző művészeti csoportok együtt veszik birtokba a színpadon. Hozzátette, hogy az ECA2 francia céggel közösen tervezték meg a látványt, a hangot és a zenét.

Jean-Christophe Canizares, az ECA2 igazgatója elmondta, hogy mintegy öt hónapja dolgoznak a projekten, amely technikai és művészi kihívást is jelent.

A helyszín különlegességéről szólva kiemelte: a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy egy ilyen méretű színpadot a vízen, a város közepén kellett létrehozni. A színpad három futballpálya méretű, és a teljes terület, amelyen a produkció megvalósul, 20 futballpályát tesz ki. Mint mondta, 29 nagy kamionnal érkeztek a rendezvényre.

Borsa Miklós, a vizes világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője elmondta: aki nem otthonról szeretné nézni a megnyitó ünnepséget, az a budai és a pesti alsó rakpartról, valamint az Erzsébet-hídról, tíz kivetítőn követheti, hogy mi történik a színpadon. A budai Vár fényfestése, a szökőkút-világítás és a tűzijáték is látható lesz ezekről a helyszínekről.

A 17. FINA világbajnokság megnyitóján félezren táncolnak majd egyszerre: a produkció végigvezeti a nézőt az ország történelmén, amelyben mindig kiemelt szerep jutott a víznek, elsősorban a Dunának.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és az ExperiDance Production mellett több amatőr néptáncegyüttes, artisták, akrobaták, modern- és balettművészek, valamint ritmikus gimnasztika válogatott csapat gyakorol együtt már hónapok óta a produkcióra.

A Müpa szervezésében megvalósuló, kétórás előadásban mintegy 220 önkéntes és fiatal sportoló is részt vesz, és a közreműködők között lesznek olyan ismert művészek is, mint Eötvös Péter, Herczku Ágnes vagy Bogányi Gergely.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik