Vízilabda: újabb fiatalok debütáltak a felnőttélvonalban

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.02.07. 09:15
Címkék
A férfi és a női első osztályú vízilabda-bajnokságban is bemutatkoztak fiatalok a legutóbbi fordulóban; Balla Ferenc nem kapott gólt az FTC kapujában, míg Finta Kamilla ötméteresből volt eredményes az UVSE-ben.

A férfi és a női első osztályú vízilabda-bajnokságban a legutóbbi forduló sem telt el ígéretes játékosok debütálása nélkül.

A Varga Zsolt által irányított, éllovas Ferencváros a Komjádi uszodában fogadta az Eger együttesét, és nyert 14–3-ra. Az FTC kapujában a negyedik negyedben szerephez jutott a 17 éves Balla Ferenc, aki

kapott gól nélkül hozta le a meccset.

Az ifjú kapus egy akció és három emberelőnyös lövést hárítva igyekezett bizonyítani.

A főként utánpótláskorúak alkotta KSI az OSC Újbuda otthonában szenvedett 15–9-es vereséget. Horváth János ebben a fordulóban is lehetőséget adott egy eddig az élvonalban nem szereplő fiatalnak. Rabb Benedek 14 évesen szállhatott a vízbe, és valószínűleg azzal is rászolgált a bizalomra, hogy a gyermekbajnokságban 69 találattal második a góllövőlistán, a hazai szövetség a játékosok mutatóit összesítő rangsorában pedig az első a korosztályában.

A női ob I-ben az UVSE 15–3-ra győzte le a Győrt a legutóbbi találkozóján. Az egyébként is jó néhány utánpótláskorú pólóslányra számító Benczur Márton vezetőedző ezúttal Finta Kamillának is bizalmat szavazott. A 17 éves játékosnak több próbálkozása is volt a meccsen a gólszerzésre, ezek közül

a harmadik negyedben járt sikerrel ötméteresből.
Az UVSE-s Finta Kamilla góllal debütált a női élvonalban Fotó: Palágyi Barbara

A Lukács Dénes irányította III. kerületi TVE a Dunaújváros vendégeként kapott ki 17–7-re. A fővárosi csapatban a 15 esztendős, kecskeméti kötődésű kapus, Czeglédi Zselyke már többször is az élvonalbeli keret tagja volt, és most a mérkőzés végén be is szállhatott rövid időre, ezzel bemutatkozva a női ob I-ben.

(Kiemelt képen: Balla Ferenc négyből négyet védett első ob I-es meccsén az FTC-ben Forrás: fradi.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik