Vízilabda: tovább fiatalítanak az ob I élcsapatai

Vágólapra másolva!
2021.06.15. 15:27
Címkék
Néhány átigazolást már a nyár elején bejelentettek a férfi vízilabda ob I élcsapatai: a klubot váltók között utánpótláskorú kiválóságokat is találunk.

A férfi vízilabda ob I előző évadjában már az élcsapatokban is láthattunk fiatal, meghatározó szerepet betöltő játékosokat. A bajnok Szolnoki Dózsában a 2001-es születésű (még a juniorválogatottban is szerepeltethető) Konarik Ákos és a 18 éves Szeghalmi Zsombor kapott kellő lehetőséget, az ezüstérmes OSC Újbudában az ugyancsak 2001-es Sziládi Kristóf játszott sokat, míg a harmadik helyezett FTC-Telekomban a 19 esztendős Vigvári Vendel, a negyedik BVSC-Zuglóban pedig a 17 éves Mészáros Mátyás oldott meg jelentős feladatokat.Konarik Ákos és a 18 éves Szeghalmi Zsombor kapott kellő lehetőséget, az ezüstérmes OSC Újbudában az ugyancsak 2001-es Sziládi Kristóf játszott sokat, míg a harmadik helyezett FTC-Telekomban a 19 esztendős Vigvári Vendel, a negyedik BVSC-Zuglóban pedig a 17 éves Mészáros Mátyás oldott meg jelentős feladatokat.

Vigvári Vince, Varga Salamon és Aranyi Máté OSC-színekben Forrás: oscwaterpolo.hu
Vigvári Vince, Varga Salamon és Aranyi Máté OSC-színekben Forrás: oscwaterpolo.hu

Vigvári Vince, Varga Salamon és Aranyi Máté OSC-színekben  •  Forrás: oscwaterpolo.hu

A jelek szerint a tendencia folytatódik, és a következő bajnoki kiírásban is lesznek utánpótláskorú pólósok a dobogós helyekért küzdő nagycsapatokban. Néhány átigazolást már a nyár elején bejelentettek a klubok: a Szolnok például lecsapott a KSI-s Pető Attilára. A 18 éves kiválóság az előző idényben húzóembere volt együttesének, amelyet 48 góllal segített, ráadásul ő még egy évig ifjúsági korú játékosnak számít. Ugyanez igaz Vigvári Vincére is. A 17 esztendős játékos az UVSE-ből költözik át az OSC-be, és igen szemrevaló mutató, hogy az előző évadban 83 találatával a felnőttélvonal góllövőlistájának második helyén végzett – sokan nem hiába tartják a sportág legnagyobb hazai ígéretének. Vele együtt a 2001-es születésű center, Aranyi Máté is az OSC-be szerződött a liláktól, míg a 18 éves kapus, Varga Salamon felkerült a felnőttkerethez.

Az FTC-Telekom két új fiatallal erősített. A 2002-es születésű Gábor Lőrinc a KSI-ből, a 17 éves Molnár Erik az UVSE-ből érkezett. Mindkét tinédzser remek formát mutatott az előző évadban, és a ferencvárosi ificsapattal bajnoki címet szerző, 18 éves Nyíri Balázs is bizonyította, hogy lehet rá számítani az első osztályban. Az is eldőlt, hogy a zöld-fehér ifjúsági aranyérmes gárda kapusa, Gyapjas Brendon a következő egy évben a Szeged együttesében szerepel kölcsönben, így csapattársa a lesz a Vasasból a Csongrád-Csanád megyei székhelyre igazolt 2001-es születésű, ugyancsak juniorválogatott Bóbis Botondnak.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik