Vízilabda: Székely Bulcsú felfelé ívelő pályán látja az utánpótlást

Vágólapra másolva!
2021.02.12. 16:24
Címkék
A hazai vízilabda-szövetség utánpótlás-bizottságának elnökeként tevékenykedő Székely Bulcsú optimista a korosztályos pólósok helyzetét és jövőjét illetően.

„Biztató a magyar vízilabdasport utánpótlásának helyzete, a felnőttválogatottak szövetségi kapitányainak van és lesz is merítési lehetőségük” – vélekedett az InfoRádiónak adott interjújában Székely Bulcsú, a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) utánpótlás-bizottságának elnöke. Az olimpiai bajnok szakember arról is beszélt, hogy a fiú országos bajnokság megreformált rendszere milyen hosszútávú előnyökkel járhat.„Biztató a magyar vízilabdasport utánpótlásának helyzete, a felnőttválogatottak szövetségi kapitányainak van és lesz is merítési lehetőségük” – vélekedett az InfoRádiónak adott interjújában Székely Bulcsú, a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) utánpótlás-bizottságának elnöke. Az olimpiai bajnok szakember arról is beszélt, hogy a fiú országos bajnokság megreformált rendszere milyen hosszútávú előnyökkel járhat.

Székely Bulcsú optimista a hazai utánpótlással kapcsolatban Fotó: Csudai Sándor
Székely Bulcsú optimista a hazai utánpótlással kapcsolatban Fotó: Csudai Sándor

Székely Bulcsú optimista a hazai utánpótlással kapcsolatban  •  Fotó: Csudai Sándor

„Optimista vagyok az utánpótlás helyzetét és a jövőjét nézve is. Egyrészt sok országban továbbra sem tudnak a gyerekek játszani, itthon azonban biztosítottak a feltételek. Másrészt tudatosan alakítjuk ki a korosztályos válogatottakat és a bajnokságokat, ahogy a klubokban is magas szintű munka folyik. Minden jel arra mutat, hogy az utánpótlás felfelé ívelő pályán van.”

Székely Bulcsú arra is kitért, ha lesznek világversenyek, azok sem adnak teljes képet egy-egy ország utánpótlásáról, a szakmai munka minőségéről.

„Ezen a szinten egy-egy kivételes képességű játékosnak még nagyobb a szerepe. Fontos visszajelzést ad egy kiemelt torna, és minden világversenyen jól szeretnénk szerepelni, de a fő cél a felnőttválogatott erősítése, hogy az olimpiai aranyérmek száma nőni tudjon.”

Az utánpótlás-bizottság elnöke a női és a férfiválogatott olimpiai kvalifikációja kapcsán beszélt a sportágban dolgozók hozzáállásáról is.

„Az, hogy az előző olimpiákhoz hasonlóan mindkét válogatott kijutott Tokióba is, az egész magyar vízilabdasport sikerét és erejét jelzi. Egyszerre felelősség és óriási motiváció a szakmában dolgozóknak. Ha meglátogatunk egy klubot, az ifi- és a juniorcsapatoknál is mindenki azért dolgozik, hogy felnőttválogatott legyen, ha pedig a gyerekeket megkérdezzük a céljukról, kilencvenöt százalékuk olimpiai bajnok akar lenni” – mondta.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik