Vízilabda: megérdemelten nyert Eb-aranyat az U15-ös fiúválogatott

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.12. 09:02
Címkék
Kimagaslott a mezőnyből, így teljesen megérdemelten nyert U15-ös Európa-bajnoki címet a végig lelkesen és fegyelmezetten vízilabdázó fiúválogatott Portugáliában.

Mint arról beszámoltunk, a magyar U15-ös fiú vízilabda-válogatott öt góllal, 10–5-re győzte le a spanyolokat a portugáliai Európa-bajnokság döntőjében. Ezzel úgy tűnik, hogy a korosztályban kiváló nevelőmunka folyik, hiszen egy héttel korábban a lányok is kontinensbajnoki címet szereztek Szentesen. A magyar fiúválogatott kiemelkedett a portugáliai mezőnyből, és minden mérkőzését magabiztosan nyerte meg. Dávid Zoltán vezetőedző természetesen elégedett volt a tornát követően.beszámoltunk, a magyar U15-ös fiú vízilabda-válogatott öt góllal, 10–5-re győzte le a spanyolokat a portugáliai Európa-bajnokság döntőjében. Ezzel úgy tűnik, hogy a korosztályban kiváló nevelőmunka folyik, hiszen egy héttel korábban a lányok is kontinensbajnoki címet szereztek Szentesen. A magyar fiúválogatott kiemelkedett a portugáliai mezőnyből, és minden mérkőzését magabiztosan nyerte meg. Dávid Zoltán vezetőedző természetesen elégedett volt a tornát követően.

Megérdemelten nyert Eb-aranyat az U15-ös fiúválogatott Forrás: waterpolo.hu
Megérdemelten nyert Eb-aranyat az U15-ös fiúválogatott Forrás: waterpolo.hu

Megérdemelten nyert Eb-aranyat az U15-ös fiúválogatott  •  Forrás: waterpolo.hu

„Amit kitaláltunk és megbeszéltünk, azt sikerült szinte maradéktalanul megcsinálni. Nagyon büszke vagyok a srácokra, ott voltak fejben, főleg a védekezés volt nagyon-nagyon jó. Tudtuk, hogy a góllövéssel nem lesz baj, csak a védekezéssel kellett alacsony gólszámon tartani őket” – mondta a döntőről a szakember a vlv.hu-nak, majd áttért a torna értékelésére. – Végig nagyon céltudatosan játszottunk, megnyertük valamennyi mérkőzésünket, de amikor nem ment valami, akkor sem estünk pánikba, hanem tartottuk magunkat a megbeszéltekhez és ennek a fegyelmezettségnek meglett az eredménye.”

A magyar csapatban nem volt gyenge teljesítmény az Eb alatt, többen pedig remek formát mutattak. Közülük is kiemelkedik a csapatkapitány Balogh Botond, aki a torna gólkirálya és a legjobb játékosa lett.

A fiúk öröme Forrás: waterpolo.hu
A fiúk öröme Forrás: waterpolo.hu

A fiúk öröme  •  Forrás: waterpolo.hu

„Nagyon jól játszott a csapat, az elejétől kezdve, végig vezetve, mondhatni, simán nyertük meg a döntőt. Mindent megcsináltunk, amit az edzők kértek. Úgy érzem, hogy odaértünk a helyünkre, ahova tartozunk, mert mi vagyunk a legjobb válogatott! Most érzem azt, hogy kifizetődő volt az a munka, amit a hétköznapokban folyamatosan beletettem, nemhiába edzünk annyit, megérte, jobbak vagyunk a többi válogatottnál, én pedig a játékosok között tudtam kiemelkedő teljesítményt nyújtani.”

„A mi feladatunk az, hogy a korosztályos csapatok tagjait felkészítsük a felnőttválogatottságra, arra, hogy ott lehessenek a legjobbak között – ezt már Cseh Sándor szakmai vezető magyarázta a pólós portálnak. – Kemény munka folyik ennek érdekében. A mérce nem feltétlenül világversenyek megnyerése, de amikor sikerül egy ilyen eredményt elérni, annak abból a szempontból van jelentősége, hogy ez már megvan, ezt már elértük, ezt nem veheti el senki. Hogy a folytatás mi lesz, azon elkezdünk októberben újra dolgozni. Egy Európa-bajnokságon győzni életre szóló élmény. Még azok is így gondolják, akik már sok mindent nyertek a pályafutásuk során.”

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik