Vízilabda: már mindenki érti a KSI-ben, miért kell annyit edzeni

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.02. 15:53
Címkék
A KSI ob I-es férfi vízilabdacsapatának 18 éves játékosa, Gábor Lőrinc nyilatkozott a fiatal együttes eddigi szerepléséről.

Egyre inkább belerázódik a férfi ob I-be a KSI főként utánpótláskorúakból álló vízilabdacsapata. Bár Horváth János vezetőedző együttesének az első győzelme még kilenc forduló után is várat magára – legutóbb a Kaposvár otthonában ugyanúgy egygólos vereséget szenvedett (16–15), mint a bajnoki nyitómeccsen Egerben (14–13) –, a „mélyvízben” edződő fiatalok már az elmúlt hónapokban is rengeteget fejlődtek. Így látja ezt a gárda egyik vezéregyénisége, Gábor Lőrinc is.Horváth János vezetőedző együttesének az első győzelme még kilenc forduló után is várat magára – legutóbb a Kaposvár otthonában ugyanúgy egygólos vereséget szenvedett (16–15), mint a bajnoki nyitómeccsen Egerben (14–13) –, a „mélyvízben” edződő fiatalok már az elmúlt hónapokban is rengeteget fejlődtek. Így látja ezt a gárda egyik vezéregyénisége, Gábor Lőrinc is.

Gábor Lőrinc legutóbb két gólt lőtt a Kaposvárnak Fotó: Kékesi Krisztina
Gábor Lőrinc legutóbb két gólt lőtt a Kaposvárnak Fotó: Kékesi Krisztina


Gábor Lőrinc legutóbb két gólt lőtt a Kaposvárnak  •  Fotó: Kékesi Krisztina

„Kaposváron a negyedik negyedre hatgólos hátrányban fordultunk, és talán a hazaiak kicsit belekényelmesedtek a meccsbe. Ettől függetlenül mi végig küzdöttünk, ezért is sikerült öt góllal megnyernünk az utolsó játékrészt. Ez a mentalitás jellemzi a csapatot az élvonalban.”

A 18 éves pólós több mostani társával ellentétben már két éve is szerepet kapott a felnőtt első osztályban.

„Akkor még serdülő voltam, más szempontból élveztem a játékot. Ha hibáztam, semmilyen szidást nem kaptam, ha jól csináltam valamit, meg voltam dicsérve. Mindenki erősebb, gyorsabb, rutinosabb volt. Ez most is így van, de két év alatt rengeteget fejlődtem, ahogyan a társaim is. Már jobban fel tudjuk venni a versenyt az ellenfelekkel.”

Gábor Lőrinc 17 bajnoki gólnál jár a felnőttkiírásban, a játékosokat rangsoroló ponttáblázatban pedig az előkelő negyedik helyet foglalja el. Reméli, a közeljövőben a KSI is megszerzi első pontjait.

„Úgy indultunk neki a bajnokságnak, hogy mi itt csak nyerhetünk. Ha kikapunk, tanulunk belőle, ha pontot tudunk szerezni, örülünk neki. Természetesen sajnáljuk az egy-egy gólon múlt mérkőzéseket, de leginkább azért, mert fel vagyunk készülve az ellenfeleinkre, mégsem tudjuk azt folyamatosan megvalósítani védekezésben, amit edzéseken gyakorlunk. Általában a meccsek elején kapunk sok gólt, leginkább ezt kell orvosolnunk a bajnokság második felében, mert a támadásokkal nincs ennyi gondunk. Kilenc forduló után már nem vagyunk annyire megilletődve. Sokan ebben az évadban játszották az első felnőttmeccsüket, de már mindenki megérti, miért kell ennyit úszni, edzeni keményen.”

A vízilabdázó arról is szót ejtett, bár az ob I-ben teher nélkül játszhatnak, az ifjúsági bajnokságban mindenki elvárja tőlük a győzelmet, és ennek a kívánalomnak sem egyszerű hétről hétre eleget tenniük. A felnőttcsapat célja továbbra is bennmaradás, és ahogy fogalmaz: „Most jönnek majd a jó meccsek!”

Többek között gondolt itt a november hetedikei Debrecen elleni összecsapásra, hiszen a KSI a Magyar-kupában legyőzte a hajdúságaikat.

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik