Vízilabda: lányaink a negyedik helyen végeztek a funchali Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.16. 19:45
Címkék
Óriási feltámadást mutatott be a magyar U19-es leányválogatott a funchali korosztályos vízilabda Európa-bajnokság bronzmérkőzésén, a bravúr azonban nem sikerült. Faragó Tamás tanítványai 4‒0-ról felállva egalizálni tudtak a rendes játékidőben, a büntetőpárbajban viszont alulmaradtak a hollandokkal szemben, akik így bronzérmesként zárták a portugáliai kontinensviadalt. A mieink a negyedik helyen végeztek.

M. Sz.utanpotlassport.hu Miután a magyar leány U19-es vízilabda-válogatott az elődöntőben megsemmisítő vereséget szenvedett a végső győzelemre abszolút esélyesnek tartott spanyolok ellen, egyetlenlehetősége maradt az éremszerzése: a bronzmérkőzés. Ehhez az oroszok ellen 10‒8-as arányban alulmaradó hollandokat kellett volna legyőznie Faragó Tamás együttesének.M. Sz.utanpotlassport.hu Miután a magyar leány U19-es vízilabda-válogatott az elődöntőben megsemmisítő vereséget szenvedett a végső győzelemre abszolút esélyesnek tartott spanyolok ellen, egyetlenlehetősége maradt az éremszerzése: a bronzmérkőzés. Ehhez az oroszok ellen 10‒8-as arányban alulmaradó hollandokat kellett volna legyőznie Faragó Tamás együttesének.

Nagy csatában alulmaradva negyedik helyen zárta a funchali U19-es Európa-bajnokságot a magyar válogatott Forrás: MVLSZ
Nagy csatában alulmaradva negyedik helyen zárta a funchali U19-es Európa-bajnokságot a magyar válogatott Forrás: MVLSZ

Nagy csatában alulmaradva végül negyedik helyen zárta a funchali U19-es Európa-bajnokságot a magyar válogatott  •  Forrás: MVLSZ

Ahogyan az várható volt, nem a gólok domináltak a párharcon, főleg nem az első negyedben, hiszen majdnem nyolc percig egyik fél sem találta a rést a kapuba. A felvonás végét jelző sípszó előtt azonban Maxine Schaap okos lövése azt jelentette: a hollandok várhatják előnnyel a folytatást (1‒0). A második játékrész még kevésbé alakult jól a mieink szempontjából: előbb kettő, majd három, végül négy gólra lépett meg az ellenfél, a látott játékképből pedig nehezen lehetett elhinni, hogy van visszaút. Petőváry Lucáék azonban máshogy gondolták, és az említett játékos találata révén szépíteni tudott a piros-fehér-zöld alakulat a félidő előtt (4‒1).

A fordulás után belendültek Faragó Tamás tanítványai, Kiss Eszter Lara és Faragó Berta szépített korán, majd Kudella Panna hálót érő bombája egyenlített (4‒4). A hátralévő négy percben már nem esett gól, így lényegében tiszta lappal kezdődött a záró menet, amely már az idegek harcáról szólt. Kiválóan védekezett mindkét együttes, ennek köszönhetően nyolcperces gólcsend következett, ami azt jelentette, hogy 4‒4-es döntetlennel ért véget a rendes játékidő, büntetőpárbaj döntötte el az érem sorsát. Magyari Aidai Magnon úszott elsőként az ötmétereshez, lövése azonban sikertelennek bizonyult:Sarah Buis jól reagált, és hárítani tudott. Ezután egytől egyig betaláltak a játékosok, ami a mieink szempontjából volt szomorú hír, hiszen ez a hollandok győzelmét jelentette, akik így megszerezték az Európa-bajnoki bronzérmet.

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, FUNCHAL (PORTUGÁLIA)
Bronzmérkőzés
Hollandia‒Magyarország 9‒8 (1‒0, 3‒1, 0‒3, 0‒0, 5‒4)
Gólszerzők:Rogge 2 gól, Voorvelt 2, Schaap 2, Van der Weijden 1, Van de Kraats 1, Van Rossum 1 ill. Petőváry 2, Kudella 2, Utassy 1, Kiss 1, Faragó 1, Rybanska 1

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalukon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik