Vízilabda: Európa-bajnok az U15-ös fiúválogatott!

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 20:08
Címkék
A magyar U15-ös fiú vízilabda-válogatott öt góllal győzte le a spanyolokat a portugáliai Európa-bajnokság döntőjében.

Vasárnap a portugáliai Louléban rendezett U15-ös fiú vízilabda Európa-bajnokság döntőjében a tornán ugyanúgy százszázalékos mérleggel bíró spanyol csapat várt a magyar válogatottra.

Európa-bajnok az U15-ös fiúválogatott Forrás: waterpolo.hu
Európa-bajnok az U15-ös fiúválogatott Forrás: waterpolo.hu

Európa-bajnok az U15-ös fiúválogatott  •  Forrás: waterpolo.hu

Dávid Zoltán együttese bő két perc elteltével szerezte meg a vezetést: Simon Sebestyén lőtte ki a rövid felsőt. Ezt követően a spanyol gárda egy perc alatt fordított, így Doroszlai Zalán gólja az egyenlítést jelentette. Az előnyt Haverkampf Bence szerezte vissza egy három a kettő elleni szituáció után, a negyed viszont spanyol góllal zárult (3–3).

A második játékrészben Doroszlai nyitotta a magyar gólok sorát, aztán Tóth András talált be, majd Haverkampf, és a csapatkapitány Balogh Botond lövése is utat talált a kapuba. A spanyol tréner nem is várt az időkéréssel. A negyed végén ötméteresből szereztek gólt a spanyolok, de ez is csak a hátrányuk három gólra való csökkentéséhez volt elég (7–4).

A küzdelmes harmadik nyolc percben lélektanilag is fontos volt, melyik csapat szerzi az első gólt. Három perc után Balogh szerezte. Nem is akárhogyan: a kapufán csattanó bombája a spanyol kapusról csorgott a kapuba. Aztán a negyed felénél Mérő Alex is feliratkozott a góllövőlistára, miután nagyszerűen rázta le magáról a védőjét. A spanyolok pedig hiába próbálkoztak, ebben a felvonásban nem tudtak túljárni a remekül védő Kiss Gergely eszén (9–4).

Nem kell rohanni! Nekünk már nem sürgős!” – kiabált Dávid Zoltán a záró negyed elején. A fiúk nem is rohantak. Türelmes, taktikus játékot játszottak. Mindkét kapus jól védett, így több mint négy percet kellett várni az első gólra. A spanyolok átlövésből szerezték, de az órára pillantva már nem örültek teljes szívből a találatnak. Pláne akkor nem lelkesedtek, amikor Mérő kiszorított helyzetből kilőtte a hosszú alsót válaszként, és tulajdonképpen pontot tett a meccs végére. Az utolsó három percben a magyarok a védekezésre ügyeltek leginkább, a támadásokat pedig igyekeztek végig játszani. A játékidő lepergett, a magyar csapat pedig 10–5-ös sikerrel lett Európa-bajnok!

A meccs vicces jelenettel zárult: Dávid Zoltán és a cserejátékosok a vízbe ugrottak ünnepelni, amikor a játékvezető jelezte, hogy maradt négy tized(!) másodperc a döntőből, nincs vége az Eb-nek. Így hát az edző és fiai kimásztak, hogy a dudaszó után újra megmártózzanak.

A magyar U15-ös válogatott így megvédte Eb-címét a korosztályban, hiszen két évvel ezelőtt Burgaszban is nyert. A harmadik helyen a görögök végeztek, miután a bronzmeccsen 11–7-re győzték le a horvátokat.

FIÚ U15-ÖS EURÓPA-BAJNOKSÁG, LOULÉ
Döntő

Magyarország–Spanyolország 10–5 (3–3, 4–1, 2–0, 1–1)
Gólszerzők: Balogh, Doroszlai, Mérő, Haverkampf 2-2, Tóth A., Simon
Az U15-ös Eb-győztes válogatott:
Kapusok:
Horváth Solt (BVSC)
Kiss Gergely (KSI)
Mezőnyjátékosok:
Balogh Botond (BVSC)
Bötkös Patrik (KSI)
Budai István (UVSE)
Doroszlai Zalán (BVSC)
Haverkampf Bence (Spandau)
Lugosi Csongor (Eger)
Mérő Alex (KSI)
Nagy Zalán (KSI)
Regős Vince (FTC)
Simon Sebestyén Gergely (FTC)
Tátrai Tamás (BVSC)
Tóth András (Pécs)
Tóth Martin Zétény (Vasas)
Edzők:Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid
Szakmai vezető:Cseh Sándor

A részletes eredményekITTérhetők el.
További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik