UP-info utanpotlassport.hu 2022.08.03 15:54 Frissítve: 2022.08.03 16:04

Vízilabda: csoportelső a leányválogatott az U18-as vb-n

Négy góllal legyőzte az olaszokat, így csoportelső lett és a negyeddöntőbe jutott az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Szerdán az olaszok ellen a csoportelsőség volt a tét a magyar leány vízilabda-válogatott számára a belgrádi U18-as világbajnokságon.

Golopencza Szonja jól védett a magyar kapuban  Fotó: SLOBODAN SANDIĆ / SERBIAN WATER POLO FEDERATION

Golopencza Szonja jól védett a magyar kapuban  •  Fotó: SLOBODAN SANDIĆ / SERBIAN WATER POLO FEDERATION

Benczur Márton együttese ehhez illő komolysággal várta a találkozót, amelyet végig kézben is tartott. A hazai szövetség beszámolója szerint a válogatott Golopencza Nóra és Aubéli Tekla góljával 2–0-ra vezetett, jól védekezett, illetve Golopencza Szonja is hozta a formáját a kapuban. Az első negyed 3–1-es előnyére (Golopencza Nóra talált még egyszer) Hajdú Kata pakolt rá még egyet, avagy a mieink irányítottak.

A harmadik negyed közepéig taktikusan őrizte előnyét a társaság, ám 7–4-es vezetése után két gólt szerezve váratlanul egy gólra zárkóztak az olaszok. Ekkor azonban Varró Eszter gólja nyugtatta meg a csapatot, majd Hajdú Kata is odatette magát, így 9–6 volt az állás a záró menet előtt. A hajrában a magyar csapat felőrölte riválisa erejét, és magabiztos, 12–8-as győzelmet aratott. Ezzel a válogatott csoportelsőként a nyolc közé jutott, és a pénteki a negyeddöntőben várhatóan az ausztrálokkal mérkőzik meg.

U18-as leány világbajnokság, Belgrád
A-csoport, 3. forduló
Olaszország–Magyarország 8–12 (1–3, 2–3, 3–3, 2–3)
Gólszerzők: Hajdú 4, Golopencza N. 2, Szegedi 2, Aubéli, Tiba, Kóka, Varró, ill. de March 3, di Maria 2, Longo 2, Leone
Az U18-as magyar leányválogatott világbajnoki kerete:
Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC)
Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.