Vízilabda: csoportelső a leányválogatott az U18-as vb-n

Vágólapra másolva!
2022.08.03. 15:54
Címkék
Négy góllal legyőzte az olaszokat, így csoportelső lett és a negyeddöntőbe jutott az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Szerdán az olaszok ellen a csoportelsőség volt a tét a magyar leány vízilabda-válogatott számára a belgrádi U18-as világbajnokságon.

Golopencza Szonja jól védett a magyar kapuban Fotó: SLOBODAN SANDIĆ / SERBIAN WATER POLO FEDERATION
Golopencza Szonja jól védett a magyar kapuban Fotó: SLOBODAN SANDIĆ / SERBIAN WATER POLO FEDERATION

Golopencza Szonja jól védett a magyar kapuban  •  Fotó: SLOBODAN SANDIĆ / SERBIAN WATER POLO FEDERATION

Benczur Márton együttese ehhez illő komolysággal várta a találkozót, amelyet végig kézben is tartott. A hazai szövetség beszámolója szerint a válogatottGolopencza NóraésAubéli Teklagóljával 2–0-ra vezetett, jól védekezett, illetveGolopencza Szonjais hozta a formáját a kapuban. Az első negyed 3–1-es előnyére (Golopencza Nóra talált még egyszer)Hajdú Katapakolt rá még egyet, avagy a mieink irányítottak.

A harmadik negyed közepéig taktikusan őrizte előnyét a társaság, ám 7–4-es vezetése után két gólt szerezve váratlanul egy gólra zárkóztak az olaszok. Ekkor azonbanVarró Esztergólja nyugtatta meg a csapatot, majd Hajdú Kata is odatette magát, így 9–6 volt az állás a záró menet előtt. A hajrában a magyar csapat felőrölte riválisa erejét, és magabiztos, 12–8-as győzelmet aratott. Ezzel a válogatott csoportelsőként a nyolc közé jutott, és a pénteki a negyeddöntőben várhatóan az ausztrálokkal mérkőzik meg.

U18-as leány világbajnokság, Belgrád
A-csoport, 3. forduló
Olaszország–Magyarország 8–12 (1–3, 2–3, 3–3, 2–3)
Gólszerzők:Hajdú 4, Golopencza N. 2, Szegedi 2, Aubéli, Tiba, Kóka, Varró, ill. de March 3, di Maria 2, Longo 2, Leone
Az U18-as magyar leányválogatott világbajnoki kerete:
AubéliTekla (UVSE),FeketeFlóra (BVSC),GolopenczaNóra (UVSE),GolopenczaSzonja (UVSE),HajdúKata (UVSE),IrmesRozália (UVSE),KókaZelma (UVSE),LendvayZoé (UVSE),MácsaiEszter (UVSE),SzegediPanni (UVSE),TibaPanna (UVSE),TormaLuca (Győri VSE),VarróEszter (OSC)
Tartalék: BoncaVivien (Szentes),Jonkl Csenge(Dunaújváros)

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik