Vízilabda: az UVSE leány gyermekcsapata is bajnoki címet szerzett

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.26. 12:45
Címkék
Ahogyan szombaton az UVSE női vízilabdacsapata, úgy vasárnap a gyermekegyüttese is a Dunaújváros ellen szerezte meg az országos bajnoki címet.

Szombaton nemcsak a női vízilabda-bajnokságban rendeztek UVSE–Dunaújváros döntő párharcot (előbbi sikerével), hanem a gyermekkorosztályban is ez a két csapat vívta meg a finálé első mérkőzését.előbbi sikerével), hanem a gyermekkorosztályban is ez a két csapat vívta meg a finálé első mérkőzését.

Fordított a döntőben, így bajnok az UVSE leány gyermekcsapata is Forrás: MVLSZ
Fordított a döntőben, így bajnok az UVSE leány gyermekcsapata is Forrás: MVLSZ

Fordított a döntőben, így bajnok az UVSE leány gyermekcsapata is  •  Forrás: MVLSZ

Az otthon kezdő, Kardos Krisztina irányította Dunaújvárosban Kardos Laura, a Csicsáky Vince által vezetett UVSE-ben Hajdú Kata remekelt. Előbbi hét, utóbbi hat találatig jutott az odavágón, melyen végül a hazaiak nyertek 13–11-re.

Vasárnap a margitszigeti Hajós uszodában csaptak össze a felek, és az UVSE fél negyed alatt ledolgozta a kétgólos hátrányát, a harmadik játékrész elején pedig már 8–2-re vezetett. Ekkor megpróbált visszakapaszkodni a Dunaújváros, melyben ezúttal a másik Kardos ikerlány, Dominika szállította a gólokat, de csak négy találatra sikerült felzárkózniuk a vendégeknek, míg az UVSE újra el tudott lépni.

A lilák gárdájában a végül 20 meccsen 125 gólig jutó, és gólkirálynői címet szerző Hajdú Kata vasárnap is hozta a formáját – három góllal zárt –, Tiba Panna ötször volt eredményes, míg Kárpáti Eszter újfent magabiztosan védett. A meccs végén tehát nem kellett sokat izgulni - Csicsáky Vincének is volt ideje felkészülni a bajnoki cím után szokásos közös csobbanásra –, a hazaiak 12–6-os végeredmény után szerezték meg az aranyérmet.

A KSI a bronzpárharcban a BVSC-Zuglót győzte le oda-vissza. Szombaton idegenben 14–6-ra, vasárnap hazai medencében 11–7-re nyert.

ORSZÁGOS LEÁNY GYERMEKBAJNOKSÁG
Döntő
1. mérkőzés
Dunaújvárosi FVE–UVSE-Hunguest Hotels 13–11 (5–3, 6–1, 1–3, 1–4)
Gólszerzők:
Kardos L. 7, Kardos D. 3, Széles 1, Koltay 1, Lovász 1, ill. Hajdú 6, Tiba 3, Lendvay 1, Keszthelyi S. 1
2. mérkőzés
UVSE-Hunguest Hotels–Dunaújvárosi FVE 12–6 (5–1, 2–1, 2–2, 3–2)
Gólszerzők:
Tiba 5, Hajdú 3, Lendvay 2, Keszthelyi S. 1, Szentpáli 1, ill. Kardos D. 5, Lovász 1
AZ UVSE 2020/21-ES GYERMEKBAJNOK LEÁNYCSAPATA
Játékosok:
Balázs Eszter Dóra, Binder Dorka, Dávid Szonja, Drávucz Mira Zsófia, Fazekas Villő, Hajdú Kata, Hetzl Adrienn, Jung Eszter, Kárpáti Eszter, Keszthelyi Sára, Kiss Réka Amira, Komlós Lilla, Lendvay Zoé Panna, Reichard-Varga Réka, Sajó Alexandra, Szentpáli Jolánta, Tiba Panna, Tóth Freia. Edző: Csicsáky Vince

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik