Vízilabda: az U19-es Eb-n szerepel a magyar válogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.25. 14:20
Címkék
Vasárnap megkezdi szereplését a magyar U19-es fiúválogatott a minszki korosztályos vízilabda Európa-bajnokságon. Tóth Kálmán szerint elsősorban nem az eredmény, hanem a játékosok fejlődése a cél. Ugyanakkor megígéri: a fiatal pólósok mindent megtesznek majd, hogy sikeresen zárják a fehéroroszországi kontinensviadalt.

M. Sz.utanpotlassport.hu A grúzok ellen ugrik először vízbe a magyar U19-es fiúválogatott a vasárnap kezdődő minszki korosztályos vízilabda Európa-bajnokságon. Tóth Kálmán legénysége ezt követően a nagy erőt képviselő olaszokkal, majd a franciákkal mérkőzik. A szövetségi edzőt kérdezzük a felkészülésről, az esélyekről és a játékosok kvalitásairól.M. Sz.utanpotlassport.hu A grúzok ellen ugrik először vízbe a magyar U19-es fiúválogatott a vasárnap kezdődő minszki korosztályos vízilabda Európa-bajnokságon. Tóth Kálmán legénysége ezt követően a nagy erőt képviselő olaszokkal, majd a franciákkal mérkőzik. A szövetségi edzőt kérdezzük a felkészülésről, az esélyekről és a játékosok kvalitásairól.

A Minszkben szereplő magyar juniorválogatott bő kerete Forrás: vlv.hu
A Minszkben szereplő magyar juniorválogatott bő kerete Forrás: vlv.hu

A Minszkben szereplő magyar juniorválogatott bő kerete  •  Forrás: vlv.hu

‒ Megvalósultak a felkészülés elején kitűzött célok?

‒ Először is szeretnék gratulálni a Szombathelyen világbajnoki bronzérmet elért csapatnak és stábnak, remekül küzdöttek, és kiváló eredményt értek el. A Magyar Vízilabda-szövetségnek pedig köszönetet szeretnék mondani, mivel ideális feltételeket teremtettek számunkra a felkészüléshez, olyan körülményeket, amelyek lehetővé tették, hogy játékosaim megfelelően hangolódjanak az Európa-bajnokságra. A célokról azért nehéz beszélni, mert egy utánpótlásedző számára a fejlődés a legfontosabb. Ez úgy gondolom, maximálisan megvalósult. Ami pedig külön öröm: voltunk két nemzetközi tornán is, és mindkettőn helytálltunk.

‒ Mit vár a gárdától a csoportellenfeleket tekintve? Mi a reális cél?

‒ A grúzokkal, az olaszokkal és a franciákkal sorsoltak össze minket, ebből a hármasból pedig az olasz vízilabda kiemelkedik. Mivel ez az első világversenye a korosztálynak, nem nagyon lehet jóslatokba bocsátkozni. Egyet viszont megígérhetek, hogy a srácok maximálisan oda fogják tenni magukat, és küzdeni fognak azért, hogy minél jobb eredményt érjünk el.

‒ Fejlődésük szempontjából mit adhat a fiúknak ez a kontinensviadal?

Egy ilyen torna nagyon fontos a fiatalok fejlődése szempontjából. Az én feladatom a tehetségek gondozása, erre törekedtünk és törekszünk most is. Remek játékosok alkotják a keretet, akikből profi vízilabdázó válhat, többen már most is rendszeresen szerepet kapnak élvonalbeli felnőttcsapatokban. A cél az, hogy mindenki ott kopogtasson minél hamarabb.

‒A csapatnak három olyan játékos is tagja, aki a múlt héten bronzérmet szerzett az egy évvel fiatalabb korosztály szombathelyi világbajnokságán: Baksa Benedek, Bóbis Botond és Fekete Gergő. Mi a véleménye róluk?

Ők hárman nem véletlenül vannak itt, nagyon tehetséges fiatalemberek, akiket gondozni, versenyeztetni kell. Ugyanakkor tapasztalat, hogy két világversenyt ilyen rövid időn belül nem nagyon lehet bírni maximális erőbedobással. Pontosan ezért külön odafigyelünk rájuk, hogy megfelelő terhelést és játékidőt kapjanak.

A magyar válogatott:
Kapusok: Bányai Márk, Mizsei Márton.
Mezőnyjátékosok: Ágh György, Baksa Benedek, Bóbis Botond, Fekete Gergő, Gál Dávid, Hajdu Attila, Kósa Balázs, Kürti Dominik, Lukács Ábel, Magyar Márton, Mijic Dávis, Sugár Péter, Turnai András. Szövetségi edző: Tóth Kálmán.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Aug. 26., 15.40: Magyarország‒Grúzia
Aug. 27., 17.20: Magyarország‒Olaszország
Aug. 28., 12.20: Magyarország‒Franciaország

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik