Vízilabda: az U19-es Eb-n a magyar fiúk legyőzték az olaszokat

Vágólapra másolva!
2018.08.27. 18:07
Címkék
Szoros mérkőzésen, fontos győzelmet aratott hétfőn a magyar U19-es vízilabda-válogatott a minszki Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. Tóth Kálmán legénysége a grúzok után a sportág egyik nagyhatalmának, Olaszországnak a csapatát múlta felül 7‒6-ra, így veretlenül várja a franciák elleni utolsó csoportmérkőzést.

M. Sz.utanpotlassport.hu A csoportkör rangadója várt a minszki Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es vízilabda-válogatottra hétfőn, hiszen a sportág egyik nagyhatalmának, Olaszországnak a csapatával kellett szembenéznie. A mieink vasárnap magabiztosan győzték le Grúzia együttesét, így bizakodva várták a folytatást.M. Sz.utanpotlassport.hu A csoportkör rangadója várt a minszki Európa-bajnokságon szereplő magyar U19-es vízilabda-válogatottra hétfőn, hiszen a sportág egyik nagyhatalmának, Olaszországnak a csapatával kellett szembenéznie. A mieink vasárnap magabiztosan győzték le Grúzia együttesét, így bizakodva várták a folytatást.

Közel áll hozzá, hogy megnyerje csoportját a magyar U19-es válogatott, miután elverte a legnehezebb ellenfelének számító Olaszország Forrás: MVLSZ
Közel áll hozzá, hogy megnyerje csoportját a magyar U19-es válogatott, miután elverte a legnehezebb ellenfelének számító Olaszország Forrás: MVLSZ

Közel áll hozzá, hogy megnyerje csoportját a magyar U19-es válogatott, miután nagy csatában legyőzte a legnehezebb ellenfelének számító Olaszország együttesét  •  Forrás: MVLSZ

A párharc korai szakasza az agresszív, ám eredményes védelmekről és a kiváló kapusteljesítményekről marad emlékezetes, hiszen egyik fél sem találta az utat a hálóba. Magyar Márton törte meg a bő ötperces gólcsendet az első negyedben, amire nem sokkal később jött is a válasz: Michele De Robertis révén (1‒1). A második felvonás szinte ugyanazt a képet festette: a percenkénti, felváltva érkező kiállítások után Fekete Gergő talált be három perccel a félidő előtt, amire Mario Guidi felelt egy bombával. Így úsztak a csapatok a nagyszünetre (2‒2).

A fordulás után a harmadik személyi hibáját összeszedő Turnai András nélkül küzdött a társaság – továbbra is maximálisan rendben tartva a védekezését. Így aztán hiába szerzett gólt Matteo Spione,válaszkéntMijic Dávid,majd Kósa Balázs találata azt jelentette, hogy ismét magyar oldalon volt a fór. S jött még Gál Dávid egy értékesített büntetővel a harmadik játékrész hajrájában. Vincenzo Tozzi azonban nem hagyta annyiban, és akcióból még szépített 19 másodperccel a dudaszó előtt (5‒4).

A záró menet elején az ifjúsági világbajnokság legjobb magyar játékosának választott Bóbis Botond talált be az olasz kapuba, erre Guidinak sikerült felelnie. Emberhátrányt sikerült kivédekezni, majd Bóbis akciógólja következett. Jól játszott a csapat! Michele Mezzaroba alakította aztán 7–6-ra az állást egy olasz időkérést követően, így a végéig izgalmasan alakultak az események. Három perc volt hátra, amikor az olaszok találták telibe a felső lécet, válasz azonban az ellentámadásból sem született. Teltek a másodpercek, egy támadásnyi idő maradt, amikor az ellenfél adogatott a kapu előtt, kísérleteiket azonban sikerült blokkolni, így a piros-fehér-zöld alakulat üvölthette: „Ez az, megvan!” Magyarország‒Olaszország 7‒6, ezzel lélektani előnybe került Tóth Kálmán legénysége, amely kedden 11.20 órától a franciák ellen vívja utolsó csoportmeccsét.

U19-ES FIÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, MINSZK
Csoportkör, 2. forduló
Magyarország-Olaszország 7‒6 (1‒1, 1‒1, 3‒2, 2‒2)
Gólszerzők: Bóbis 2, Magyar, Gál, Fekete, Mijic, Kósa, ill. Guidi 2, de Robertis, Tozzi, Spione, Mezzaroba.

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik