Vívás: csapatban is remekeltek a juniorok a világkupaversenyeken

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.02.05. 18:49
Címkék
Az egyéniben elért sikerek után a magyar juniorkorú vívók csapatban is bizonyítottak az egymással párhuzamosan zajló bázeli, plovdivi és jénai világkupaversenyen.

Isztambulban, Bázelban, Plovdivban és Jénában is világkupaversenyen szerepeltek a hét végén a juniorkorú magyar vívók, akik már az előző napokon is szép eredményeket értek el, arany- és ezüstérem is került a gyűjteményükbe. A fiatalok vasárnap is megmutatták a tudásukat, csapatban értek oda a legjobbak közé.arany- és ezüstérem is került a gyűjteményükbe. A fiatalok vasárnap is megmutatták a tudásukat, csapatban értek oda a legjobbak közé.

A svájci állomáson, a párbajtőrözők viadalán ritkán látható magabiztossággal verte végig a mezőnyt a magyar fiúcsapat (Csabai Máté, Kovács Gergely, Kulcsár Viktor, Somody Soma), amelynek minden tagja kimagaslóan teljesített: a kvartett fölényét jól mutatja, hogy 45:36-os győzelem volt a legszorosabb összecsapásuk, míg a hazai öszeállítást 45:18-ra verték a döntőben. 

„Nagyon elégedett vagyok a fiúkkal, egészen kiválóan teljesítettek. Kovács Gergely nem volt százszázalékos egészségi állapotban már a verseny előtt sem, a szombatot végigvívta, ezüstérmes lett, ezért beszéltük meg, hogy ő kezd és fejez, középen pedig pihenőt kap, és jön helyette Csabai Máté. Egyébként is ez a négyes szerepel majd a korosztályos Eb-n és vb-n, így kipróbálhattuk ezt a felállást. Bejött, és a történtek igazán szép reményekkel tölthetnek el minden érintettet a közelgő világversenyek előtt” – nyilatkozta a diadal után a hazai szövetség honlapjának Eitner Kinga válogatott edző. 

Törökországban a fegyvernem leány képviselői között Kálmán Gyöngyvér, Salamon Réka, Szarvas Rita, Wimmer Dorina négyese a hetedik helyet szerezte meg: az 5-8. helyért zajló meccseken a lányok előbb kikaptak Svájc ellen, majd Üzbegisztánt verték.

Bulgáriában a fiú és a leány kardcsapat is a harmadik helyen végzett: a Csonka Dorottya, Domonkos Emese, Keszei Kira, Spiesz Anna összeállítású négyes a bronzéremért a tavalyi korosztályos vb-aranyérmes franciákat múlta felül. A fiúk (Petrucz Mirkó, Péch Kornél, Vajda Oszkár, Vigh Benedek) Egyiptom elleni diadalmaskodtak a harmadik helyért rendezett összecsapáson.

A Kollár Anna, Kalocsai Luca, Papp Jázmin, Wolf Eszter összeállítású tőrcsapat Németországban az ötödik helyért Lengyelország korosztályos legjobbjaival csaphatott össze: a magyar lányok 45:36-ra kaptak ki.

(A kiemelt képen: (balról) Kulcsár Viktor, Somody Soma, Kovács Gergely és Csabai Máté / Forrás: MVSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik