Vívás: a kadét Eb-n két érmet szerző Godó Frigyes újra bizonyítana

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.10. 09:01
Címkék
A kadét Eb-n egyéniben bronz-, csapatban aranyérmes kardvívó, Godó Frigyes az új évadban már egy korosztállyal feljebb, a juniorok között igyekszik kihozni magából a legtöbbet.

A héten Neuhold Sándor vezetésével megtartotta a szezon első keretedzését a junior fiú kardválogatott.

Godó Frigyes öröme az Eb-n Fotó: Bizzi Team
Godó Frigyes öröme az Eb-n Fotó: Bizzi Team

Godó Frigyes öröme az Eb-n  •  Fotó: Bizzi Team

A Gerevich Aladár Sportcsarnokban ott volt a BVSC ígérete, a 17. születésnapját egy hét múlva ünneplő Godó Frigyes is, aki az előző évadban a kadétok között remekelt az újvidéki Európa-bajnokságon. Akkor Kun Kolos tanítványa egyéniben bravúros bronzérmet szerzett, a csapattal (Hanzély Zsombor, Péch Kornél, Vajda Oszkár) pedig meg sem állt az aranyig. A fiatal kardvívónak immár az eggyel idősebb korosztályban kell helytállnia.

Godó a juniorok között is bizonyítana Fotó: Bizzi Team
Godó a juniorok között is bizonyítana Fotó: Bizzi Team

Godó a juniorok között is bizonyítana  •  Fotó: Bizzi Team

„Visszagondolva, még most is meglepőnek tartom az Eb-szereplésem, mert elég sokszínű volt számomra az előző évad– mondja Godó Frigyes.– Az idényt kiválóan kezdtem, de aztán félévkor visszaesett a teljesítményem. Ráadásul az Eb előtt le is betegedtem, ezért pláne nem számítottam ilyen eredményekre. Az Európa-bajnokság így nekem és a csapatnak is hatalmas, felejthetetlen élmény marad. Ez a két érem a pályafutásom eddigi legnagyobb sikere, amely amellett, hogy a sportkarrierem folytatásához ad plusz motivációt, még egyetemi felvételi pontokat is jelent. A juniorok között most az első két évben szeretnék a tizenkettőben lenni, hogy ismét indulhassak külföldi versenyeken.”

Godó Frigyes szerint a válogatott keretedzések fontos részét képezik a felkészülésnek, fejlődésnek.

„Főleg azért hasznos az ilyen összetartás, mert a ranglista első tizenöt-húsz vívóján több klub osztozik, és ilyenkor azokkal az erősebb társakkal is tudok vívni, akikkel máskor nem. A ranglista első három-négy helyéért az idén is nagy csata várható, de én úgy fogok küzdeni a minél jobb pozícióért, mint eddig.”

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik