Vívás: a 14 éves Kollár Anna a legjobbakra emlékezteti mesterét

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 09:00
Címkék
„Tizennégy évesen még egyetlen tanítványom sem volt ennyire tudatos és elkötelezett” – mondja a mester, Beliczay Sándor a tőrszakág egyik legnagyobb hazai ígéretéről, Kollár Annáról.

Még csak 14 éves, de teljesítménye alapján kijelenthető, hogy Kollár Anna a tőrszakág egyik legnagyobb ígérete idehaza. A Törekvés SE reménysége az előző évadban még újoncként lett kadét országos bajnok és szerzett bronzérmet a nála hat évvel idősebb juniorok ob-ján, az új idényben pedig folytatja remeklését.Kollár Anna a tőrszakág egyik legnagyobb ígérete idehaza. A Törekvés SE reménysége az előző évadban még újoncként lett kadét országos bajnok és szerzett bronzérmet a nála hat évvel idősebb juniorok ob-ján, az új idényben pedig folytatja remeklését.

A 14 éves Kollár Anna a legjobbakra emlékezteti mesterét Forrás: hunfencing.hu
A 14 éves Kollár Anna a legjobbakra emlékezteti mesterét Forrás: hunfencing.hu

A 14 éves Kollár Anna a legjobbakra emlékezteti mesterét  •  Forrás: hunfencing.hu

A még mindig csupán serdülőkorú vívó a kadétok első két kupafordulóját megnyerte, a juniorokén pedig mindkétszer dobogóra állt. A nemzetközi bravúrjára egyelőre még várni kell, bár az utóbbi hetekben két rangos eseményen is járt a kadétok között. A somorjai és a múlt hét végi budapesti európai körversenyen sem ért el a legjobb 16-ig (vasárnap egyetlen tussal kapott ki lengyel riválisától a 64 között), de mestere,Beliczay Sándor szerint ebben a korban nem is az eredmény a legfontosabb.

„Egyik első tanítványomhoz,Érsek Zsolthoztudom hasonlítani Annát abban a tekintetben, hogy mennyire célirányosan, eltökélten dolgozik, és törekszik a sikerre – mondta a szakember a hazai szövetség portáljának. – Azt is kijelenthetem, hogy tizennégy évesen még egyetlen tanítványom sem volt ennyire tudatos és elkötelezett, senki sem akarta ennyire a sikert. Két évvel idősebbek között, mindenféle nemzetközi rutin nélkül egyelőre nem az eredményesség a legfontosabb, de ő ezt nyilván nem így gondolja. Remélem, töretlen lesz az útja, bár egyre nehezebb a tőrvívás helyzete idehaza. Gyakorlatilag nincs megfelelő mennyiségű és minőségű edzőpartner, akik nélkül lehetetlen a fejlődés. A szövetség minden segítséget megad a nélkülözhetetlen nemzetközi edzőtáborokhoz, de amíg olyan patinás klubokban nincs, vagy alig van tőrvívás, mint a Vasas, a BVSC, az MTK, és még sorolhatnám, addig egyre nehezebb helyzetbe fog kerülni a szakág.”

A nehezített körülmények ellenére Anna bízik benne, hogy a fejlődése valóban töretlen marad. A hozzáállásán nem fog múlni a folyamatos előrelépés, hiszen ahogynemrégiben fogalmazott:

„Ha valami nem sikerül, nem adom fel. Addig próbálkozom, amíg össze nem jön, amit szeretnék.”

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik