Triatlon: helytálltak a fiatalok a portugáliai junior-vb-n

Vágólapra másolva!
2021.11.08. 15:48
Címkék
Nem kerültek a legjobbak közé a magyarok az év utolsó utánpótlás triatlonversenyén, a Quarteriában rendezett juniorvébén, ám ezúttal ez nem is feltétlenül volt reális elvárás. A legjobban Dobi Gergő szerepelt, ő a 17. lett.

Ha ott tudnak maradni az első bolyban, akkor akár top tízes-tizenötös helyezés is lehet belőle. Erre talán a már juniorkorúDobi Gergőnekvan a legjobb esélye, aki kiváló kerékpáros” nyilatkozta az Utánpótlássportnak portugáliai junior-világbajnokság rajta előtt a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója, Lipták Tamás, aki hozzátette, hogy a helytállás lehet az első számú cél.Ha ott tudnak maradni az első bolyban, akkor akár top tízes-tizenötös helyezés is lehet belőle. Erre talán a már juniorkorúDobi Gergőnekvan a legjobb esélye, aki kiváló kerékpáros” nyilatkozta az Utánpótlássportnak portugáliai junior-világbajnokság rajta előtt a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója, Lipták Tamás, aki hozzátette, hogy a helytállás lehet az első számú cél.

Dobi Gergő 17. lett a juniorvébén Fotó: Ben Lumley/World Triathlon
Dobi Gergő 17. lett a juniorvébén Fotó: Ben Lumley/World Triathlon

Dobi Gergő 17. lett a juniorvébén  •  Fotó: Ben Lumley/World Triathlon

A jóslatok pedig beváltak, valóban Dobi Gergő végzett a legelőkelőbb helyen a fiatalok közül a maga 17. helyével. A még egyaránt ifjúsági korú Hóbor Zalán a 29., Dobi Lili (Dobi Gergő húga) pedig a 33. helyen végzett pályafutása első junior-világbajnokságán.

Ez a verseny tehát nem feltétlenül a magyar fiatalokról szólt, de a nagy sikerek így sem maradtak el az idén: Lehmann Csongor Kanadában nyert U23-as világbajnokságot, a mixváltó pedig a törökországi ifjúság Eb-n szerzett aranyérmet.

További korosztályos hírekTRIATLONBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik