Triatlon: a járványhelyzet ellenére erősödött a PSN Zrt. szakosztálya

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.04.27. 11:38
Címkék
Az ország egyik legsikeresebb triatlonszakosztályában, Pécsett jártunk, ahol arra voltunk kíváncsiak, érkeznek-e Bicsák Bence után az ígéretes versenyzők. A válasz: igen.

Évek óta – 2015-től a PSN Zrt. keretein belül – meghatározó utánpótlás-nevelőműhelynek számít a pécsi triatlonszakosztály. Számos felnőtt és korosztályos sikerrel büszkélkedhet az egyesület, amelynek legsikeresebb versenyzője az U23-as világbajnoki bronzérmes, Bicsák Bence.Bicsák Bence.

A klubban két edző foglalkozik a versenyzőkkel, reggelente a pécsi Hullámfürdőben végzik az úszóedzéseiket, délutánonként pedig a Várkői Stadionban folytatódik a program. A koronavírus-járvány természetesen a triatlonszakosztályra is hatással volt, ám nem éppen úgy, ahogyan azt elsőre gondolnánk.

Forrás: PSN Zrt. Triatlonszakosztály
Forrás: PSN Zrt. Triatlonszakosztály

 •  Forrás: PSN Zrt. Triatlonszakosztály

„Egészen érdekesen alakult a helyzet, mert az első hullámban voltak olyan korlátozások, amelyek nehezítették a dolgunkat, de a második-harmadikból inkább pozitívan jöttünk ki – nyilatkozott az Utánpótlássportnak Tóth Szilárd, a szakosztály vezetője. – A létszám az utánpótlásunkban erősen gyarapodott és egyébként az amatőr kategóriában is, az edzéseinket pedig nagyon jól biztosították a létesítmények. Az országból több helyről halljuk, hogy uszodagondokkal küzdenek, szerencsére nekünk ilyen problémánk nem volt, ezért izgatottan várjuk a szezont.”

A pécsi élversenyző, Bicsák Bence pedig amellett, hogy szállítja a jobbnál jobb eredményeket, kitűnő reklám az egyesületnek.

„Nem csak a kicsiknek vonzó Bence miatt a szakosztályunk, nagyon sokan jönnek Pécsre úgy egyetemre, hogy az ő példáját kövessék. Jó a kapcsolatunk egyébként az intézménnyel, remekül együtt tudunk működni. De természetesen a kicsiknek, és most már egyre inkább a nagyoknak is, országszerte Bence a legnagyobb példakép.”

A jelenlegi helyzetben természetesen még rengeteg a bizonytalanság, ám Tóthék bíznak benne, hogy 2020-hoz képest az idén lényegesebb több feladatuk lesz, elsősorban a nemzetközi porondon.

„Bízunk benne, hogy a hazai versenyszezon a tavalyi évhez hasonlóan hiánytalanul megvalósul, gyakorlatilag az összes országos bajnokságot triatlonban, duatlonban, aquatlonban megtartották. A nemzetközi viadalok már neccesebbek lehetnek, az utazások nem annyira gördülékenyek a mostani időszakban. Sorra halasztják a versenyeket, új időpontokat tűznek ki, törlik őket, de azért bízunk benne, hogy az idén már lényegesen sűrűbb lesz a nemzetközi versenynaptár is.”

További korosztályos hírekTRIATLONBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik