Torna: Peresztegi Nóra a sérülések után szárnyalt a brnói ORV-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.13. 14:50
Címkék
Remekeltek a magyar tornászok a közelmúltban rendezett ORV-n, a versenyzők több mint húsz éremmel tértek haza Brnóból. A lányok között a három aranyéremmel záró Peresztegi Nóra nyújtotta a legjobb teljesítményt; őt kérdeztük a csehországi élményekről.

A november első hét végéjén tartották a tornászok Olimpiai Reménységek Versenyét a csehországi Brnóban, amelyen a magyar válogatottvalamennyi tagja kiválóan teljesített, a mieink összesen21 érmet szereztek. A lányok mezőnyében közülük is kiemelkedett a Postás SE 15 éves versenyzője, Peresztegi Nóra, aki csapatgyőzelemmellett egyéni összetettben 49.450-es egyéni csúccsal diadalmaskodott, majd végül gerendán is aranyérmet akasztottak a nyakába a szerenkénti döntőkben.Peresztegi Nóra, aki csapatgyőzelemmellett egyéni összetettben 49.450-es egyéni csúccsal diadalmaskodott, majd végül gerendán is aranyérmet akasztottak a nyakába a szerenkénti döntőkben.

Peresztegi Nóra szárnyalt a brnói ORV-n Fotó: Draskóczy Imre
Peresztegi Nóra szárnyalt a brnói ORV-n Fotó: Draskóczy Imre

Peresztegi Nóra szárnyalt a brnói ORV-n  •  Fotó: Draskóczy Imre

„Nagyon örülök a három aranyéremnek, szerencsére ezúttal minden összeállt Brnóban, és jól sikerültek a gyakorlatok, de persze tisztában vagyok vele, hogy ezeket az eredményeket a helyén kell kezelni, mert például a kínaiak és a britek sem vettek részt a versenyen.Az ORV-re való felkészülés közben viszont korántsem volt magától értetődő, hogy ilyen jól fogok szerepelni, ugyanis pár héttel ezelőtt megsérült a bokám, illetve eltört az ujjam is, így közel egy hónapig leálltam az edzésekkel, majd lebetegedtem, szóval egyáltalán nem zajlott zökkenőmentesen a munka, de a motivációm a hátráltató tényezők ellenére is megmaradt. Ám ennek fényében csak még nagyobb volt az öröm, hogy egyéni csúcsot teljesítettem az egyéni összetettben. Életem egyik legszebb pontszámát teljesítettem"– nyilatkozta Peresztegi az Utánpótlássportnak.

Ezt követően vasárnap isjoggal lehetett boldog, mi többa zárónap mérföldkövet jelentő sikert hozott számára.

„A szerenkénti döntők isremekülzárultak, a gerendán begyűjtött aranyérem pedig különösen kedves a szívemnek. Nemzetközi versenyen eddig nem győztem korábban, több alkalommal is a második helyen végeztem, így nagyon vágytam rá, hogy végre összejöjjön, és most végre megtört a jég! Ezzel tényleg sikerült feltenni a koronát az egész hétvégére."

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik