Tenisz: Szabanin Natália már nyolcadik a junior-világranglistán

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.03.06. 08:47
Címkék
Magyar teniszező a top tízben: a juniorkorú lányok világranglistáján immár a nyolcadik helyen áll a 17 éves Szabanin Natália, miután megszerezte az idei második tornagyőzelmét.

Pazarul kezdte a 2021-es évet a korosztályos tenisz legmagasabban rangsorolt magyar versenyzője, Szabanin Natália. A 17 éves játékos a múlt hét elején még „csak” a tizennegyedik helyen állt a világranglistán, ám azóta lejátszották a G1-es (első kategóriás) brazíliai junior ITF-tornát. Szabanin Natália. A 17 éves játékos a múlt hét elején még „csak” a tizennegyedik helyen állt a világranglistán, ám azóta lejátszották a G1-es (első kategóriás) brazíliai junior ITF-tornát.

Szabanin Natália már nyolcadik a junior-világranglistán Fotó: Nagy Norbert/FMH
Szabanin Natália már nyolcadik a junior-világranglistán Fotó: Nagy Norbert/FMH

Szabanin Natália már nyolcadik a junior-világranglistán  •  Fotó: Nagy Norbert/FMH

A pozsonyi – a korábbi Grand Slam-döntős Dominika Cibulkova nevével fémjelzett – Love4 Tennis akadémián edződő magyar lány szettveszteség nélkül menetelt a Porto Alegrében zajló viadalon, még a fináléban is meggyőző fölénnyel győzte le az orosz Diana Snajdert.

Az idei második egyes tornagyőzelme pedig azt eredményezte, hogy betört a top tízbe a világranglistán, amire Piros Zsombor óta magyar teniszező nem volt képes – hogy egészen pontosak legyünk, Piros Zsombor volt 2017-ben harmadik helyezett, a nála egy évvel idősebb Valkusz Máté pedig anno a világelsőséget is elérte.

Szabanin jelenlegi nyolcadik helye a junior Grand Slam-viadalokon is jó kiemelést érhet, feltéve, ha megtartják ezeket a versenyeket. Az év eleji Australian Openen például nem rendeztek juniorszámokat, a szervezők azt ígérték a járványhelyzettől függően később pótolják azokat.

Ami a többi magyar versenyző világranglistán elfoglalt pozícióját illeti, a lányok mezőnyében egyedül Tóth Amarissa top 100-as, ő pillanatnyilag a 37. A fiúk között a legelőkelőbb helyen a 365.-ként számon tartott Kalocsai Péter áll.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik