Tekvandó: öt magyar a szarajevói junior Eb-n

Vágólapra másolva!
2021.11.11. 15:34
Címkék
Bár akadtak bizonytalanságok, és sokáig félő volt, hogy a koronavírus-járvány miatt el is marad a kontinensviadal, végül mégis megrendezik a juniorkorú tekvondósok idei Európa-bajnokságát Szarajevóban, ahol öt magyar próbál szerencsét péntektől vasárnapig.

Mivel a tekvondósok december közepére tervezett, olimpiai súlycsoportos ifjúsági Eb-je változatlanul kérdőjeles, könnyen lehet, hogy az e hétvégi junior Európa-bajnokság lesz az utolsó korosztályos világversenye a sportágnak 2021-ben. A kontinentális összejövetelnek a bosnyák főváros ad otthont, s vigyázó szemünket mi is Szarajevóra vethetjük, mivel a mezőnynek öt ifjú honfitársunk is tagja.

Ráadásul várakozásunkba érmes remények is beleférnek, mivel tekvondós utánpótlásunk talán legígéretesebb képviselői, a Madridban élő és készülő Márton ikrek is tatamira lépnek, Luana már pénteken, az 59 kilósok között, míg Viviana szombaton, a 63 kilogrammosok mezőnyében küzd meg kategóriája valamely dobogós helyéért.

Különösen nagy remények övezik a Márton ikrek, Luana és Viviana szereplését a szarajevói junior Eb-n Forrás: wtftaekwondo.hu
Különösen nagy remények övezik a Márton ikrek, Luana és Viviana szereplését a szarajevói junior Eb-n Forrás: wtftaekwondo.hu

Különösen nagy remények övezik a Márton ikrek, Luana és Viviana szereplését a szarajevói junior Eb-n  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

Édesapjuk, a küzdősportos múltú Márton Zsolt érdeklődésünkre elmondta, hogy mindkét lánya jó erőben, felkészülten várja a rajtot, és ő maga is nagyon bízik csemetéi sikerében.

Patakfalvy Miklós, a hazai szövetség tiszteletbeli elnöke – nem mellesleg az európai szövetség vezetésének tagja – úgy fogalmazott, hogy a 15 esztendős ikrektől mindenképpen éremre számít, és nem bronzra gondol... A nővérek mellett ott lesz a magyar csapatban a 17 éves Somogyi Anna, Vince Máté és Molnár Bendegúz is, mindhárman utolsó éves ifik. Előbbi kettő szombaton küzd meg 68, illetve 51 kg-ban, utóbbi pedig vasárnap veti alá magát az Eb jelentette harci próbának az 55 kilós súlycsoportban.

A korábbi kiváló tekvondós hozzáfűzte, hogy negyven körül jár a regisztrált országok száma, s mintegy négyszázötvenen versengenek a boszniai összejövetelen.

A magyar szövetség honlapjának híre szerint Szarajevó a junior Eb után is marad a kontinentális tekvondóélet központja: rögtön a korosztályos Európa-bajnokság után kadét- és juniorviadalnak, majd pedig felnőtt-tornának ad otthont. A Márton lányok az Eb végeztével nem is utaznak vissza Spanyolországba, hanem maradnak az utánpótlásnak kiírt második megméretésre is. Mellettük a keddi versenyre nevezték Gueli Sophie-t is, a szerdai eseményen pedig mások mellett indul három húszon inneni kiválóságunk: Józsa Levente, Salim Sharif és utóbbi öccse, a nyári, tokiói olimpián ötödik helyen végzett Salim Omar.

További korosztályos hírekTEKVONDÓBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik