Tekvandó: Márton Viviana junior Európa-bajnok lett!

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.13. 18:48
Címkék
Márton Viviana aranyérmet szerzett a junior korosztályhoz tartozó tekvondósok szarajevói Európa-bajnokságán.

A Madridban élő és készülő 15 évesMárton Vivianaaz olimpia programjában szereplőtekvondó szarajevói korosztályos kontinensviadalának szombati versenynapján a 63 kilogrammosok között bizonyult a legjobbnak a 23 fős juniormezőnyben. A hazai szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint a magyar lány román, bolgár és fehérorosz vetélytársakat verve jutott be a döntőbe, melyben a görög riválisával, Teopul Szarvanakival találta magát szemben.Márton Vivianaaz olimpia programjában szereplőtekvondó szarajevói korosztályos kontinensviadalának szombati versenynapján a 63 kilogrammosok között bizonyult a legjobbnak a 23 fős juniormezőnyben. A hazai szövetség Facebook-oldalának beszámolója szerint a magyar lány román, bolgár és fehérorosz vetélytársakat verve jutott be a döntőbe, melyben a görög riválisával, Teopul Szarvanakival találta magát szemben.

Márton Viviana junior Európa-bajnok lett Forrás: wtftaekwondo.hu
Márton Viviana junior Európa-bajnok lett Forrás: wtftaekwondo.hu

Márton Viviana junior Európa-bajnok lett  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

A kiélezett fináléban az első helyen kiemelt görög szerezte az első pontot, és ez a testütésért járó egy pont volt az egyetlen érvényes akció az igen taktikus első két percben. Jóval nagyobb tempót diktált Viviana a második etap során, de Szarvanaki így is el tudott menni öttel (0–5). A mérkőzés felénél jöttek az első magyar pontok (2–5), de gyorsan visszaállt az ötpontos különbség (2–7), mégis 5–8-cal zárult ez a két perc.

A hajrában elképesztő elánnal küzdő Viviana előbb egy fejrúgással egyenlített, majd egy újabbal már 11–8-ra vezetett, és ekkor még csak tizenöt másodperc telt el az utolsó felvonásból. A görögsem akarta elveszíteni a döntőt, öt pontot szerezve fordított (11–13), majd fél perc volt hátra, amikor jött megint az egyenlítés (13–13), sőt, egy ütés után már Viviana állt jobban. Ekkor már csak tíz másodperc volt hátra. Intéssel egyenlített a görög lány öt másodperccel a vége előtt (14–14), majd alig több mint két másodperc volt csak hátra, mikor mindketten támadtak, Viviana akciója három, Szarvanakié egy pontot ért, így 17–15-re a magyar lány nyert, és lett Európa-bajnok!

Viviana előtt egy nappal ikertestvére, Luana másodikként végzett az 59 kilósok mezőnyében. A szombati másik magyar érdekeltje,Vince Máté (51 kg) az ötödik helyen zárt.

További korosztályos hírekTEKVONDÓBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik