Tekvandó: folytatódtak a magyar sikerek Szarajevóban

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.18. 11:35
Címkék
A mögöttünk hagyott napok parádés eredményeit tekintve tekvondósaink sajátos magyar hetet zártak Bosznia-Hercegovina fővárosában: az aranyat és ezüstöt hozó korosztályos Európa-bajnokságot követően kedden a Márton ikrek, Viviana és Luana meg sem álltak a dobogó tetejéig küzdelmi kategóriájukban a nemzetközi utánpótlástornán, míg szerda késő este a Salim fivérek, Omar és Sharif, valamint Józsa Levente csatlakoztak a szarajevói versenysorozat húszon inneni magyar hőseinek társaságához.

Három magyar érmest avattak atekvondósokG1-es besorolásúszerdaifelnőttviadalánSzarajevóban, ahol a színeinket képviselő csapatból csupa tinédzserkorú harcos állhatott fel a dobogóra a már az éjszakába nyúló eredményhirdetéskor.Három magyar érmest avattak atekvondósokG1-es besorolásúszerdaifelnőttviadalánSzarajevóban, ahol a színeinket képviselő csapatból csupa tinédzserkorú harcos állhatott fel a dobogóra a már az éjszakába nyúló eredményhirdetéskor.

Salim Omar Tokió után Szarajevóban is bizonyított Forrás: wtftaekwondo.hu
Salim Omar Tokió után Szarajevóban is bizonyított Forrás: wtftaekwondo.hu

Salim Omar Tokió után Szarajevóban is bizonyított  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

Aranyat a nyári, tokiói olimpián súlycsoportjában ötödikként végzettSalimOmarérdemelt ki,ezüst lett a jutalma a felnőtt Eb-harmadik Józsa Levente teljesítményének, mígOmarbátyja,Sharifbronzzal gazdagítottaa medálgyűjteményt a bosnyák fővárosban.

A hazai szövetség honlapja segítségével elevenítsük fel a történteket: a 18 esztendősSalimOmaraz 54 kilósok között ellenállhatatlannak bizonyult, s végül négy győzelemmel végzett az első helyen, a döntőbena kanadaiHoeflingetmúlva felül17-11-es pontozással. A 19 évesJózsa Leventea 68 kilogrammosok mezőnyében járt be hasonlóképpen eredményes utat, s még a fináléban is neki állt a zászló, hiszenbő fél perccel a meccs vége előtthét ponttal vezetett. AjordániaiKareemazonbannagy hajrával fordítani tudott, így ezüstéremmelindulhatotthaza a magyar fiú.A szintén 19 évesSalimSharif58 kg-banaz elődöntőig jutott, ott az írWoolleyállította meg, így bronzéremmel fejezte be a tornát.

A három medál megszületése előtta 16. életévükben járó Márton nővérek gondoskodtak a „magyar hét” megalapozásáról: még péntekenLuanaezüstöt,Vivianapedigszombatonaranyat harcolt ki elsőéves juniorként a korosztályos Európa-bajnokságon, majd – maradva Szarajevóban – a nemzetközi korosztályos tornán verekedték ki maguknak az első helyet 59, illetve 63 kilogrammban.

Soha rosszabb évzárást!

További korosztályos hírekTEKVONDÓBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik