Tekvandó: erődemonstrációt tartottak a Márton ikrek

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.25. 16:02
Címkék
Az egyformaság jegyében tették magas szinten a dolgukat a tekvondós Márton ikrek, Luana és Viviana a hollandok nyílt nemzetközi versenyén, Eindhovenben a hétvégén: mindketten három-három győzelemmel, ugyanolyan csúcsszintű produkcióval zártak aranyérmesként küzdelmi kategóriájukban.

Negyvennyolcadik alkalommal rendezték meg patinás tornájukat a hollandtekvondósportirányítói a víkenden, s aDutchOpenen – ahogyan az az angol nyelvűnemzetközi versenynaptárban szerepel – a vasárnap a mi szempontunkbóla junioroknálmagyar nappá lényegült át, hiszenaMadridban élő, és zsengekoruk dacára márfelettébbveretessportági múltú Márton lányoksúlycsoportjukbanmindenkit félresöpörve végeztek az élen.Negyvennyolcadik alkalommal rendezték meg patinás tornájukat a hollandtekvondósportirányítói a víkenden, s aDutchOpenen – ahogyan az az angol nyelvűnemzetközi versenynaptárban szerepel – a vasárnap a mi szempontunkbóla junioroknálmagyar nappá lényegült át, hiszenaMadridban élő, és zsengekoruk dacára márfelettébbveretessportági múltú Márton lányoksúlycsoportjukbanmindenkit félresöpörve végeztek az élen.

A Márton ikrek nyakába egyformán aranyérem került Forrás: wtftaekwondo.hu
A Márton ikrek nyakába egyformán aranyérem került Forrás: wtftaekwondo.hu

A Márton ikrek nyakába egyformán aranyérem került  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

A diadal ezúttalLuanánaklehetett igazán fontos, legfőképpen a renoméjavítás miatt: míglegutóbbi fellépésükön,a szeptember közepi, Lengyel Openen nővére,Vivianahozta amondhatniszokásos első helyezést, őváratlanulmár a nyitómeccsén kikapott és kiesett. Hollandiában aztántestvéréhez hasonlatosan csupa nyertes meccset produkált.

A16. életévükben járóikrek közülLuanaa juniorok 59 kilogrammos súlycsoportjában rögvest ellenféldermesztő módon mutatkozott be:spanyol ellenfelének egyetlenpontot sem engedélyezve, húszpontos különbséggel (20–0)vetett idő előtt véget a csatának. Az elődöntőben franciavetélytársa már-már sikerként érhette meg, hogy két pontot össze tudott hozni vele szemben, csakhogyLuanameg közben 23-at gyűjtött, ennél fogva a második menet után már itt sem volt folytatás. Az „unalmas” döntőben a magyar lányegy hazaitekvondóstkeserített el rendesen, 22–2-es vereséget mérve rá.

A 63 kilogrammosVivianafrancia, finn ésspanyol riválissalbánt el, testvéréhez hasonlatosan bámulatos könnyedséggel.Nyitányként 21–7-re nyert, a legjobb négy között 26–3 kerülta neve mellé, a fináléban pediga harmadik menetben, 17–3-as vezetésénél spanyol ellenfele a tizedik intését is megkapta, ami a mérkőzés végétjelentette.

A Márton-aranyak mellettegy bronzérem is jutott a magyar csapatnak, méghozzáVince Mátérévén ajuniorok51 kg-osküzdelmikategóriájában Ő előbb egy dánt vert (23–21), a negyeddöntőbenegy spanyolt múltfelül(19–5),az elődöntőbenviszont a súlycsoportot megnyerőszaúdivetélytársjobbnak bizonyult nála.

A Tokióban nyáronolimpiai ötödik, 18 esztendősSalimOmarbár ott volt Eindhovenben, lábsérülése megakadályozta, hogy elinduljon. Bátyja,a 19 évesSalimSharif(58 kg)viszonttatamira lépett afelnőttek mezőnyébenszereplőutánpótláskorúak között. Biztató bemutatkozást követően végül úgy szerezte meg azötödik helyet,hogy kiélezettcsatábankét brazil ellenfelét islegyűrte (16–14, illetve16–15). Utánaviszontanegyeddöntőben– ugyancsak lábsérülés miatt-fel kellett adniamexikói riválisa elleni meccsét.

További korosztályos hírekTEKVONDÓBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik