Sportlövészet: Mészáros Eszter negyedik a junior-világbajnokságon

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.30. 19:53
Címkék
Az olimpikon Mészáros Eszter a negyedik, Dénes Eszter a hetedik helyen zárt a sportlövők perui junior-világbajnokságának légpuskás döntőjében, míg a légpisztolyosok között Komáromi Krisztina Panna a hatodikként végzett.

Már az első, szerdai napon kiderült, hogy a magyar juniorkorú sportlövők nem utaztak hiába nagyjából 13 ezer kilométert: a korosztály limai világbajnokságán Mészáros Eszter, Dénes Eszter és Komáromi Krisztina Panna is a maga légfegyveres nyolcas döntőjébe jutott.Mészáros Eszter, Dénes Eszter és Komáromi Krisztina Panna is a maga légfegyveres nyolcas döntőjébe jutott.

Mészáros Eszter negyedik a perui junior-világbajnokságon Forrás: MSSZ/ISSF
Mészáros Eszter negyedik a perui junior-világbajnokságon Forrás: MSSZ/ISSF

Mészáros Eszter negyedik a perui junior-világbajnokságon  •  Forrás: MSSZ/ISSF

Csütörtökön előbb a légpuskás lányok bizonyíthattak a 10 méteres viadalon. Az alapversenyből a 19 éves Mészáros Eszter a hetedik, a 20 esztendős Dénes Eszter a nyolcadik helyen csusszant be a fináléba– a hatvanfős mezőny erősségét elnézve, már ez is dicséretre méltó tett volt, noha a lányok az eddigi eredményeik alapján joggal bizakodhattak még az éremszerzésben. A döntőben aztán az UTE kiválósága, Dénes hiába kezdett két fantasztikus lövéssel (10.8 és 10.9 kör), a folytatásban némileg visszaesett a teljesítménye (ez is csak három 10 kör alatti lövést jelent), így a rendkívül színvonalas döntőből a hetedik helyen volt kénytelen kiszállni. A GEAC olimpikonja, Mészáros viszont menetelt tovább, és már csak négyen voltak versenyben, amikor a dobogós remények életben tartásához 10.9 körre lett volna szüksége a magyar lánynak. Ez nem jött össze, Mészáros 10.5-tel, és bravúros negyedik hellyel fejezte be a számot. A győztes végül a franciák 18 éves felnőtt Európa-bajnoka, a tokiói olimpián is ötödik helyen végző Oceanna Muller lett.

A légpisztolyos lányok döntőjében a KSI-is Komáromi Krisztina Panna a hatodik helyen kvalifikált. A 19 éves sportlövő jól is kezdte a finálét, 10 lövés után az ötödik helyen állt. A 15. és 16. lövésre alábbhagyott a koncentrációja, így véget ért számára a versenyszám: az előkelő hatodik helynek örülhetett. Avébét az indiaiak 2018-as ifjúsági olimpiai bajnoka, Manu Bhaker nyerte.

A magyar versenyzők közül fiú légpuskában senki nem jutott döntőbe. Hammerl Soma a 12., Török Ferenc a 18., Kiss Viktor a 20. helyen zárt szerdán, a légpuskás leánymezőnyben Horváth Lea a 32. lett, a légpisztolyosban Fábián Sára a 15., Jákó Miriam a 19. pozícióban végzett.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekSPORTLÖVÉSZETBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik