Short track: rekordok is születtek a juniorok országos bajnokságán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.03.01. 11:25
Címkék
Újabb győzteseket avattak a junior országos bajnokságon; a Gyakorló Jégcsarnokban rendezett utánpótlás-viadal második etapjában a legfiatalabbak is kitettek magukért.

„Nagyon ügyesek voltak a gyerekek, öröm volt őket nézni. Kiváló műhelymunka folyik az egyesületben, látszik, hogy az alapok megvannak. És ami még fontos: láttam több, kifejezetten tehetséges fiatalt is a jégen”– mondta el Szabó Krisztián, a juniorválogatott vezetőedzője a hunskate.hu-nak a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának második etapja után: szombaton délután és vasárnap a legfiatalabbak mutathatták meg, mit is tudnak.„Nagyon ügyesek voltak a gyerekek, öröm volt őket nézni. Kiváló műhelymunka folyik az egyesületben, látszik, hogy az alapok megvannak. És ami még fontos: láttam több, kifejezetten tehetséges fiatalt is a jégen”– mondta el Szabó Krisztián, a juniorválogatott vezetőedzője a hunskate.hu-nak a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának második etapja után: szombaton délután és vasárnap a legfiatalabbak mutathatták meg, mit is tudnak.

A legfiatalabbak is kitettek magukért a junior országos bajnokságon Fotó: Fiák Blanka/MOKSZ
A legfiatalabbak is kitettek magukért a junior országos bajnokságon Fotó: Fiák Blanka/MOKSZ

A legfiatalabbak is kitettek magukért a junior országos bajnokságon  •  Fotó: Fiák Blanka/MOKSZ

Természetesen a legkisebbek esetében a legnagyobb hangsúly azon van, hogy a gyerekek megszeressék a sportot, ezen belül a short tracket, így aztán az F korosztályban még inkább láthattunk nagy rohanásokat a jégen, mintsem klasszikus előzéseket, gyorsulásokat, helyezkedéseket.

A nagyobbaknál már erre is volt példa, mi több, az E korcsoport összetett győztesei, vagyis Kun Bence Benedek (MTK) és Kiss-Gebora Flóra (MTK) 777 méteren egyaránt korosztályos országos csúcsot futott a Gyakorló Jégcsarnokban.

Magyar rekord a D korcsoportban is született, mégpedig Jancsó Zalán (TKKSE) révén, aki 500 méteren írta felül az aktuális csúcsot.

„Aki magyar rekordot fut, egyértelműen a korosztálya legtehetségesebb versenyzői közé tartozik. Belőlük lehetnek a válogatott short trackesek, és a gyakorlat azt mutatja, hogy lesznek is. A teljesítményük mindenképpen figyelemre méltó”– jegyezte meg Szabó Krisztián.

Az idősebbek (A, B és C korcsoport) küzdelmeiről ITT olvashatnak.

A korosztályos ob részletes eredményei ITT elérhetők.

ÖSSZETETT MAGYAR BAJNOKOK
D korosztály:Jancsó Zalán (TKKSE) és Haltrich Luca (TDKE)
E korosztály:Kun Bence Benedek (MTK) és Kiss-Gebora Flóra (MTK)
F korosztály:Balázs Levente (JSE) és Tamás Ramóna (TDKE)

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik