Short track: bronzérmes a leányváltó a drezdai junior-vb zárásaként

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.01.29. 17:43
Címkék
A Somodi Maja, Schönborn Melinda, Szigeti Dóra és Tóth Eszter összeállítású leányváltó a dél-koreaiak és a kínaiak mögött a harmadik helyen ért célba 3000 méteren a rövid pályás gyorskorcsolyázók drezdai junior-világbajnokságának harmadik, egyben utolsó versenynapján.

Miután a szombati elődöntőben 4:15.310 perces új junior országos csúcsot ért el a Somodi Maja, Schönborn Melinda, Szigeti Dóra és Tóth Eszter felállású leány short track váltó a németországi junior-világbajnokságon, így a másnapi döntőben is érdekeltek voltak a mieink, méghozzá a dél-koreiak, a kínaiak és a hollandok társaságában.Somodi Maja, Schönborn Melinda, Szigeti Dóra és Tóth Eszter felállású leány short track váltó a németországi junior-világbajnokságon, így a másnapi döntőben is érdekeltek voltak a mieink, méghozzá a dél-koreiak, a kínaiak és a hollandok társaságában.

A finálét végül a dél-koreai váltó nyerte meg 4:15.635-ös időeredménnyel, a másodikként a kínaiak zártak, míg a magyar egység 4:20.310-zel bronzérmet szerzett, megelőzve a negyedik hollandokat.

Korábban a fiúk között Major Dominik 1000 méteren 6., 1500-on nyolcadik lett, a lányoknál pedig a felnőttválogatottban is szerepet kapó Somodi Maja másfél kilométeren fejezte be a 7. helyen az A-döntőt.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képen (balról): Somodi Maja, Schönborn Melinda, Szigeti Dóra és Tóth Eszter / Forrás: MOKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik