Sakk: rapidban avattak tizenkét korosztályos bajnokot

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 13:01
Címkék
Hat korosztályban és két nemben avattak bajnokokat a sakkozók debreceni rapid országos bajnokságán.

A hazai sakkozók debreceni korcsoportos rapid országos bajnokságán mindkét nemben hat korosztályban hirdettek egyéni bajnokot.

Persányi Barnabás az U18-as rapid bajnok lett Forrás: MSSZ
Persányi Barnabás az U18-as rapid bajnok lett Forrás: MSSZ

Persányi Barnabás az U18-as rapid bajnok lett  •  Forrás: MSSZ

A legfiatalabb fiúk, az U8-asok között Minga-Nagy Ábel Inti bizonyult a legjobbnak, az U10-es mezőnyben pedig Fehér Botond győzött. Ő csak az utolsó mérkőzésén adta döntetlenre a partiját, az összes többi csatáját megnyerte. Az U12-ben Giang Tran Nam csak egyszer kapott ki a kilenc összecsapásából, emellett egy döntetlent könyvelhetett el, ez pedig elég volt a győzelemhez, az U14-ben pedig a hét pontot gyűjtő Megyaszai Balázsé lett az aranyérem. Az U16-osok között Borhy Marcell a legmagasabb értékszámmal bíró játékosként, így mondhatni, legfőbb esélyesként nyert, az U18-ban pedig Persányi Barnabás az utolsó meccsét is elveszítve az élen zárt. Érdekesség, hogy ebben a korcsoportban indult a világ legfiatalabb női nemzetközi mestere, a 14 éves Gaál Zsóka is, aki ugyanúgy hét pontot gyűjtve, mint Persányi, az előkelő második helyen végzett.

Az U8-as lányok még nem túl népes, hatfős mezőnyében Medvegy Mária győzött le mindenkit, az U10-esek között pedig Balogh Borbála lett százszázalékos. Az U12-ben Beznicza Míra előzte meg fél ponttal a többieket a végén, az U14-ben pedig Márkus Molli Amina zárt elsőként, csupán egy döntetlennel. Az U16-osok mezőnyében Sulyok Eszter nyert mindenki ellen, a legidősebbek, az U18-asok fordulatos viadalában pedig Gömböcz Zsófiának a két döntetlenje mellett egy vereség is belefért a bajnoki címhez vezető úton.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekSAKKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik