Röplabda: Óriási kihívás a Vasasba jönni, de bevállaltam – Kump Alíz

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.29. 08:54
Címkék
A 17 éves, felnőttválogatott röplabdázó, Kump Alíz augusztusban klubot váltott, és másfél év után távozott a Kaposvár csapatától, a Vasas Óbudához igazolt. A fiatalt az átigazolásról, az új állomáshelyén való beilleszkedésről, valamint a célokról kérdeztük.

Augusztus közepén jelent meg a hír, hogy a tehetséges röplabdázó, Kump Alíz (17) másfél év után elhagyja a 1. MCM-Diamant Kaposvárt, a következő bajnoki évadtól pedig a karrierjét a Vasas Óbuda együttesében folytatja.jelent meg a hír, hogy a tehetséges röplabdázó, Kump Alíz (17) másfél év után elhagyja a 1. MCM-Diamant Kaposvárt, a következő bajnoki évadtól pedig a karrierjét a Vasas Óbuda együttesében folytatja.

„Amikor a Kaposvárba igazoltam, azzal a szándékkal tettem, hogy tizennyolc éves koromig, a gimnázium befejezéséig (szerk: 2021-22-es bajnoki évad vége) az akkori vezetőedző, Szasa Nedeljkovics keze alatt fogok dolgozni és fejlődni. Ám időközben az elmúlt nyáron megváltoztak a tervek, Szasának az útjai elváltak a Kaposvártól, így nekem is át kellett gondolni az elképzeléseimet, és egy új,– saját szempontomból is– hosszú távú projekt mellett tettem le a voksomat. Giannist (szerk: a Vasas áprilisban kinevezett új trénere, Giannis Athanasopoulos)fantasztikus szakembernek tartom, nagy bizalmat szavazok neki. Emellett magyar és külföldi válogatott játékosok sorával készülhetek majd együtt, ebből biztosan rengeteget fogok profitálni. Összességében ez óriási kihívás, de bevállaltam, állok elébe a feladatoknak"– nyilatkozta Alíz az Utánpótlássportnak.

Forrás: Vasas Óbuda
Forrás: Vasas Óbuda

 •  Forrás: Vasas Óbuda

A felnőttválogatottban az Európa bajnokságról az utolsó keretszűkítéskor lemaradó, 17 éves centertehetség hosszú távra kötelezte el magát új egyesületéhez.

„Eddig nagyon jól halad a beilleszkedésem, mindenki barátságosan fogadott, a csapattársak és az edzők is támogatnak mindenben, szóval abszolút a tervek szerint zajlanak az események. Körülbelül egy hónappal ezelőtt kezdtük meg a közös munkát, miután a játékosok nagy része végigdolgozta a nyarat az Eb-selejtezőkre, majd az Eb-re készülve. Az Európa-bajnokság ideje alatt a többiekkel együtt – összesen hatan–külön edzettünk, és ennek köszönhetően, amikor elkezdődött a munka a teljes kerettel, már mindenki fizikailag jó formában vágott neki a klubfelkészülésnek. Az első hetek mindenképpen bizakodásra adnak okot, szerintem egy remek csapatot építünk itt."

Kump egyértelműen a fokozatosság elvét szem előtt tartva szeretne beépülni a Folyondár utcai alakulatba.

„Ha már az első évemben kapok játéklehetőséget, akkor azzal maximálisan élni szeretnék, de nem az lesz a fő célom, hogy rögtön kezdő játékos legyek, hanema tanulás, illetve a folyamatos fejlődés. Kettő plusz egy évre írtam alá a Vasasban, ez azt jelenti, amíg Giannis lesz az edző, addig mindenképpen itt tervezem a jövőmet, és a lehető legtöbbettanulvaaz irányítása alatt, remélhetőleg idővel a kezdő pozíciót is sikerül kiharcolnom."

További korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik