Rg: tartaná a lépést a legjobbakkal az Eb-re készülő juniorcsapat

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.05.18. 09:00
Címkék
Elhivatottan készül a junior együttes kéziszer-válogatott, hogy a ritmikus gimnasztikázók közelgő korosztályos Európa-bajnokságán maradandót alkosson.

A ritmikus gimnasztikázók júniusi várnai korosztályos Európa-bajnokságára készül a junior együttes kéziszer-válogatott. A lányok Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottsága elnökének szakmai vezetése, valamint Lauber Zsófia és Márton Minea edzők felügyelete mellett tavaly augusztusban kezdték meg a közös munkát. Addigra lett teljes a nyolcfős szűk keret is, melyben az MTK Budapestből Varga Lujza, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Kajner Gyöngyvirág, Jurca Lilla és Virga Emma kapott helyett, a Pécsi RG SE-ből pedig Tukacs Lotti és Hegedűs Hanna élvezheti a bizalmat. A koreográfiák 5 labdával és 5 szalaggal időben elkészültek, a lányok pedig a közelmúltban Moszkvában és Szófiában is belekóstoltak a nemzetközi versenyzésbe.Deutsch-Lazsányi Erika, a hazai szövetség technikai bizottsága elnökének szakmai vezetése, valamint Lauber Zsófia és Márton Minea edzők felügyelete mellett tavaly augusztusban kezdték meg a közös munkát. Addigra lett teljes a nyolcfős szűk keret is, melyben az MTK Budapestből Varga Lujza, Mészáros Alexa, Szabados Dóra, Kajner Gyöngyvirág, Jurca Lilla és Virga Emma kapott helyett, a Pécsi RG SE-ből pedig Tukacs Lotti és Hegedűs Hanna élvezheti a bizalmat. A koreográfiák 5 labdával és 5 szalaggal időben elkészültek, a lányok pedig a közelmúltban Moszkvában és Szófiában is belekóstoltak a nemzetközi versenyzésbe.

Lauber Zsófia bízik a sikeres Eb-szereplésben Forrás: mtk.hu
Lauber Zsófia bízik a sikeres Eb-szereplésben Forrás: mtk.hu

Lauber Zsófia bízik a sikeres Eb-szereplésben  •  Forrás: mtk.hu

„Mindkét nemzetközi megméretésen jó eredményeket értünk el, és reménytelinek látszik a munka, amelyet a lányok folyamatosan beletesznek a koreográfiákba – mondta Lauber Zsófia az mtk.hu-nak. – A nemzetközi versenyeken értékes tapasztalatokat szereztünk. Látszik, hogy a járvány az ellenfelek felkészülését is megnehezítette, ezzel együtt mindenki igyekezett alkalmazkodni a helyzethez. Mi szerencsések vagyunk, hogy a Szamos utcai rg-csarnokban viszonylag zavartalanul edzhettünk. Nálunk is voltak megbetegedések, emiatt kisebb leállásokra kényszerültünk, de összességében biztató az eddigi szereplésünk.”

Mondhatni, a lányok előtt igen magasra tette a lécet az előző korosztály. A 2019-es junior együttes kéziszer-válogatott ugyanis a kombinált csapatverseny előkelő hatodik helyén zárt a moszkvai junior-világbajnokságon. Abból a sikercsapatból egy ígéret a mostani alakulatnak is a tagja: Varga Lujza már csapatkapitányként segíti a többieket.

„Bennünk edzőkben és a lányokban is van bizonyítási vágy, hogy hasonló eredményt érjünk el – folytatja Lauber Zsófia. – Nap mint nap a lányok sikerélményéért dolgozunk. A célunk pedig az, hogy ebből a juniorcsapatból is – az előzőhöz hasonlóan – át tudjunk emelni versenyzőket a felnőttválogatottba. Most az öt szalag- és az öt labdagyakorlat is nagyon magas technikai pontszámmal készült. A 2019-es válogatotthoz képest a dupláját csinálják a lányok a szőnyegen. A nemzetközi színtéren megemelkedtek a követelmények. Mi próbáljuk tartani a lépést a legjobbakkal, és bízunk benne, hogy az Európa-bajnokságon mindkét gyakorlatunk finálét ér majd.”

A lányok a június 9. és 13. között esedékes kontinensviadal főpróbáját ezen a héten tartják a bukaresti Irina Deleanu-kupán.

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik