Párbajtőrvívás: Muhari Eszter örül, hogy újra versenyezhet

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.02. 19:30
Címkék
A Budapesti Honvéd többszörös utánpótlás Európa-bajnoki aranyérmes, kadétvilágbajnok párbajtőrvívójával, Muhari Eszterrel beszélgettünk arról, hogyan alakul neki az ősszel rajtolt évad.

Az ősszel rajtolt versenyszezonban immár három eseményt tudhat maga mögött az ötszörös utánpótlás Európa-bajnok, kadétvilágbajnok párbajtőrvívó, a 18 éves Muhari Eszter. Először több mint féléves kihagyást követően, a budapesti junior Magyar−kupa-viadalon lépett pástra, amit magabiztosan megnyert.Muhari Eszter. Először több mint féléves kihagyást követően, a budapesti junior Magyar−kupa-viadalon lépett pástra, amit magabiztosan megnyert.

Muhari Eszter örül annak, hogy ismét versenyezhet Forrás: Leon Paul London
Muhari Eszter örül annak, hogy ismét versenyezhet Forrás: Leon Paul London

Muhari Eszter örül annak, hogy ismét versenyezhet  •  Forrás: Leon Paul London

„Nagyon hiányzott már, hogy ismét megméressem magam. Furcsaság volt ugyanakkor, hogy zárt kapus versenyen szerepeltünk, nem voltak nézők, szóval a szurkolás hiányzott, de érdekes, hogy koncentrálni így jobban tudtam, mint korábban. Az állapotomra sem lehetett panasz, hiszen egész nyáron keményen edzettem. Tulajdonképpen kihoztam magamból azt, amit szerettem volna”− emlékszik vissza a Budapesti Honvéd versenyzője.

Eszter a felnőttválogatottal részt vett az októberi, tatai edzőtáborban, de nem alakult minden úgy, ahogyan azt tervezte.

„Az utolsó edzésen megsérült a bokaszalagom, kezelésekre kellett járnom, ennek ellenére a második Magyar-kupa-fordulón is a bronzéremig jutottam. Az első felnőttviadal előtt sem arra koncentráltam sajnos, amire kellett volna: a nekem akkor esedékes forgalmi vizsga járt a fejemben, amelyen egyébként átmentem. Tulajdonképpen jól éreztem magam ezen a versenyen is, elégedett vagyok a hatodik hellyel. Főleg úgy, hogy csapatban győztünk. Szinte teljesen új egységgel álltunk fel, és nagyon jól ment a vívás.”

Muhari még két válogatón, valamint a decemberi felnőtt magyar bajnokságon indulna el az idén.

„A világkupa-sorozat a tervek szerint januárban rajtol, de szkeptikus vagyok azt illetően, ez valóban sikerül-e. Hasonló menetrendet szeretnének, mint amit eddig megszoktunk, így a korosztályos világ- és Európa-bajnokságot is megtartanák tavasszal. Nagyon bízom benne, hogy ezeken a versenyeken már részt vehetünk!”

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik