Öttusa: közel járt az éremhez az U19-es leányváltó az ifi vb-n

Vágólapra másolva!
2022.09.06. 12:42
Címkék
A Gyarmati Lili és Walthier Laura alkotta magyar U19-es leányváltó negyedik lett az öttusázók lignanói ifjúsági világbajnokságán.

Hétfőn az U19-es leányváltók versenyét is megrendezték az olaszországi Lignanóban zajló ifjúsági öttusa-világbajnokságon.Hétfőn az U19-es leányváltók versenyét is megrendezték az olaszországi Lignanóban zajló ifjúsági öttusa-világbajnokságon.

Közel járt az éremhez az U19-es leányváltó az ifi vb-n Forrás: FIPM
Közel járt az éremhez az U19-es leányváltó az ifi vb-n Forrás: FIPM

Közel járt az éremhez az U19-es leányváltó az ifi vb-n  •  Forrás: FIPM

A magyar színeket Gyarmati Lili és Walthier Laura képviselte. A lányok mindegyik versenyszámban a mezőny első feléhez tartoztak. A vívásban a hatodik, az úszásban pedig az ötödik legjobb eredményt érték el, így a hatodik helyről kezdhették még a záró, kombinált számot (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run). A duó igyekezett mindent kiadni magából, három rivális párost meg is előzött, ám a nyolcadik pozícióból rajtoló koreaiak is remekül hajráztak, és végül ők értek oda a harmadik helyre – Gyarmati és Walthier a negyedikként zárt. A vb-címet az egyiptomi Zeina Amer, Malak Ismail kettős nyerte el, az ezüst a briteké lett.

A versenynapon továbbá az U17-es fiúk selejteztek.Kiss-Szőlősi Álmos, Péter Ádám és Tóth Ákos az elődöntőbe jutott, Mészáros Mártonnak ugyanez nem sikerült.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik