Öttusa: junior-világbajnok a magyar női csapat

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.17. 09:00
Címkék
Az Erdős Rita, Kovács Eszter, Breitner Hanna összetételű csapat aranyérmet szerzett az öttusázók egyiptomi junior-világbajnokságán.

Nagyszerűen teljesítettek a magyar női versenyzők az egyiptomi Alexandriában zajló junior öttusa-világbajnokságon, és Erdős Rita, Kovács Eszter, Breitner Hanna összeállításban csapatban győztek.Erdős Rita, Kovács Eszter, Breitner Hanna összeállításban csapatban győztek.

 

Junior-világbajnok a magyar női csapat Forrás: pentathlon.hu
Junior-világbajnok a magyar női csapat Forrás: pentathlon.hu

Junior-világbajnok a magyar női csapat • Forrás: pentathlon.hu

 

A legjobb helyezést, a Trion SC-s Erdős Rita érte el, aki az előkelő negyedik helyen zárt egyéniben. Erdős a mezőny legjobb vívását mutatta be, majd az úszása és a lovaglása bár a döntő hátsó feléhez tartozott, a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) az ötödik legjobb időeredményt produkálta a sorban – ez jelentette összességében a negyedik helyet.

Az UTE-s Kovács Eszter a vívó- és az úszóteljesítményével nem lehet elégedett, aztán azonban hibátlanul lovagolt, és jól is „kombizott”, így a végén a tizenötödik helyre tudott felkapaszkodni.

A KSI-s Breitner Hannának hasonlómód gyengén sikerült a vívása, úszásban viszont már a hatodik legjobb idő volt az övé. A lovaglásban négy pontot vontak le tőle, a laser runban elért ideje pedig a középmezőny végéhez sorolta. A huszonkettedik helyen zárta a versenyt.

A junior-világbajnokságot a francia Rebecca Castaudi nyerte, a csapatversenyben 3648 ponttal végeztek az élen Erdősék az egyiptomiak és a fehéroroszok előtt.

Szombaton a férfiak döntőjében Koleszár Mihály, Tamás József, Bőhm Csaba és Gyurka Márk Manó képviseli a magyar színeket.

A részletes eredményekITTérhetők el.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik