Öttusa: ifjúsági és juniorkorú lányok a felnőttváltóban az Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.16. 14:21
Címkék
A tizenhét éves Gulyás Michelle és a húszéves Kalincsák Eszter lép először a közönség elé a kedden kezdődő székesfehérvári felnőtt Európa-bajnokságon. Szerepeltetésükkel a kapitány már a jövő évi budapesti felnőtt-világbajnokságra is előretekint, miközben az energiájukat is be kell osztani, hiszen augusztus elején junior-vb vár rájuk.

A. A.–utanpotlassport.huA székesfehérvári felnőtt Európa-bajnokság első napján, kedden egy ifjúsági és egy junior magyar versenyzőt láthat majd a közönség: a női váltóban ugyanis a 20 éves Kalincsák Eszter és a 17 éves Gulyás Michelle kap bizalmat. Ez a hazai felnőtt mezőny szűkösségét is mutatja, hiszen nem lehetett kérdés, hogy egyéniben és csapatban, a hét második felében az Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta-trió képviselheti Magyarországot (Réti Kamilla mellett). Előtte viszont a váltóverseny csak fölösleges többletterhelést jelentene számukra, hiszen csütörtökön már selejtező vár rájuk, majd szombaton minden esély szerint a döntő. Így aztán értelemszerűen a fiatalok jönnek szóba keddre, még akkor is, ha számukra augusztus elején már junior-világbajnokságot tartanak, vagyis az ő erejüket is be kell osztani.A. A.–utanpotlassport.huA székesfehérvári felnőtt Európa-bajnokság első napján, kedden egy ifjúsági és egy junior magyar versenyzőt láthat majd a közönség: a női váltóban ugyanis a 20 éves Kalincsák Eszter és a 17 éves Gulyás Michelle kap bizalmat. Ez a hazai felnőtt mezőny szűkösségét is mutatja, hiszen nem lehetett kérdés, hogy egyéniben és csapatban, a hét második felében az Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta-trió képviselheti Magyarországot (Réti Kamilla mellett). Előtte viszont a váltóverseny csak fölösleges többletterhelést jelentene számukra, hiszen csütörtökön már selejtező vár rájuk, majd szombaton minden esély szerint a döntő. Így aztán értelemszerűen a fiatalok jönnek szóba keddre, még akkor is, ha számukra augusztus elején már junior-világbajnokságot tartanak, vagyis az ő erejüket is be kell osztani.

Az ifjúsági korú Gulyás Michelle ezúttal két korosztállyal feljebb versenyez Fotó: Gulyás Gergely
Az ifjúsági korú Gulyás Michelle ezúttal két korosztállyal feljebb versenyez Fotó: Gulyás Gergely

Az ifjúsági korú Gulyás Michelle ezúttal két korosztállyal feljebb versenyez  •  Fotó: Gulyás Gergely

„Rengeteg sérültünk volt, meg kellett nézni, hogy ki fogható hadra, kiben látunk fantáziát, miközben a felnőttek között is kell menedzselni az utánpótlást. Mindezek alapján a választás Eszterre és Michelle-re esett” – mondta Kállai Ákos női szövetségi kapitány, utalva arra, hogy sok név egyelőre nem jöhetett szóba.

A két hölgyet elsősorban a tapasztalatszerzéséért küldi csatába, bár mint hozzátette: „Kijöhet bármi a női mezőnyben… …és a férfiaknál is.”

Ebben természetesen a dobogóközeli helyezés is benne van, de talán nem ez a lényeg. A verseny maga egy edzés is.

„Mivel a váltóban féltávok vannak, ez jó felkészülési nap is. Jövőre Magyarországon tartják a felnőtt-világbajnokságot, bízom benne, hogy a korosztályos öttusázók versenyben lesznek az indulásért, ezért is fontos, hogy már most kipróbáljanak egy hazai világversenyt.”

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik